Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek jó döntés volt?

Szerintetek jó döntés volt?

Figyelt kérdés
2 szakot jelöltem meg. PTE matek-töri tanári, nappali, a másik SZE járműmérnöki, levelező. A sorrendet megváltoztattam, a járműmérnökit tettem első helyre. Most már nincs mit tenni, de sokan mondják, hogy így sok mindenből kimaradok, ami az egyetemi életet illeti. Járművek iránti szeretetem meg van egy ideje, tanárnak is el tudnám magam képzelni, de egyelőre mégis a járműmérnöki felé billen a mérleg, aztán kiderül. De levelező mellett tényleg egyáltalán nem lehet barátkozni, kapcsolatot építeni?
2023. júl. 24. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Mindenképpen menj el dolgozni mellette, ne otthon tengj-lengj.
2023. júl. 24. 17:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Arról szó sem lehet. Nappali mellett is mentem volna.
2023. júl. 24. 17:43
 3/6 A kérdező kommentje:
Mármint az otthoni tengés-lengésről.
2023. júl. 24. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Első alapszakot nappalin végeztem utána másodikat levelezőn, szerintem mindkettőn lehet kapcsolatot építeni. Csak míg nappalin pl csütörtökön este voltak többnyire bulik addig levelezőn inkább szombatonként volt közös sörözés, kicsit visszafogottabb volt. De ugyanúgy volt közös Facebook csoport és chat megosztani jegyzeteket, infókat, aki akart csatlakozhatott diákszervezetekhez is. Ha jól emlékszem a gólyatábor is közösen volt, ezt én mondjuk kihagytam levelezőn.
2023. júl. 24. 18:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos levelezős képzéseken kétesélyes, hogy kialakul-e egy jó közösség. Barátokat szerezni szerintem szinte biztosan fogsz tudni, akikkel elbeszélgetsz, meg segítitek egymást, de én jártam olyan levelezős képzésre is, ahol egyetlenegy közös program sem volt: órák közötti szünetekben beszélgettünk, meg leveleztünk egymással, de órák után mindenki ment egyenesen haza. Ha túl sok a családos, munkahelyén elfoglalt ember a csoportban, akinek hétvégén semmi máson nem jár az esze, mint hogy minél hamarabb hazamehessen a családjához, mert otthon is várnak rá a teendők, meg a gyerekei, akkor nemigen lehet közösségi programokat csinálni. Hogy ennek mekkora az esélye, azt persze nem tudom.

Egyébként ha dolgoznod kell, mindenképpen jobban jársz a levelező képzéssel. Nappalin minden félévben változik az órarended, bármikor lehetnek óráid reggel nyolctól este hatig, és nincs az a munkáltató, aki ehhez igazodni volna hajlandó. Általában csak a kötetlen munkaidős és a hétvégi munka jöhet számításba nappali mellett.

2023. júl. 25. 08:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Mondjuk, ha 1-2 emberrel kialakul barátság, már elégedett leszek. Nem vagyok azért egy nagy bulizós.
2023. júl. 25. 15:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!