Egyetemi vizsgákon az egész féléves amyagot tudni kell? Vagy megmondják, hogy mire koncentráljunk a készülés során? Szűkítenek valamennyit a tanulandó anyagon?
Tételek szoktak lenni, de nem árt tudni mindent (mindenből valamennyit, hogy ne bukj meg).
Matekos esetén nyilván mindent ki tudni számolni, korábbi évek vizsgáit is nézegetheted ugyanannál a tanárnál.
Záróvizsgán pedig hivatalosan még többet, bár akkor már inkább a választott területen kérdezősködnek.
A vizsga tanárfüggő, a leggázabb nekem a filozófia volt, tölteléktárgy, erre meghúztak kétszer is, mert két tanár tartotta felváltva és az egyik nézetei nem egyeztek a másikéval meg a könyvvel sem, így ha nem neki tetszően elemezted a kedvenc filozófusait, akkor viszlát.
Nem tudom, tanítanak-e még.
Számolós és egyértelműen megválaszolható tárgyaknál legalább vagy megcsinálod vagy nem.
Ezzel szemben kulturális antropológián megkérdezte a tanár, hogy elolvastam-e a könyvet és hogy telt a karácsony, miközben beírta az ötöst. Neki szóltak utána, hogy legyen szíves komolyabban venni, következő félévben már belekérdezett az órai anyagba.
"A vizsga tanárfüggő, a leggázabb nekem a filozófia volt, tölteléktárgy, erre meghúztak kétszer is, mert két tanár tartotta felváltva és az egyik nézetei nem egyeztek a másikéval meg a könyvvel sem, így ha nem neki tetszően elemezted a kedvenc filozófusait, akkor viszlát."
Ez amúgy nem a szakma szégyene? :D
Az, ennek nem lenne szabad így lennie.
De pl. azt a csajt is meghúzták aki negatívan írt a cigányságról pedig nem volt hülye, de hát nem volt polkorrekt a hozzáállása.
Politikatudományból meg leírtam ami a könyvben van, erre azért buktatott meg a tanár, hogy a saját meglátásaimat is bele kellett volna illesztenem, nem csak a száraz tankönyvi anyagot leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!