Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen nappali képzés...

Egyetemen nappali képzés mellett hogy fér bele a 30+ órában dolgozás?

Figyelt kérdés

Sok gyakornoki állásnál látom, hogy minimum 30 óra vállalása az elvárt egy hétre ÉS folyamatban lévő felsőfokú tanulmányok nappali tagozaton. Na most az embernek, ha szerencséje van, akkor 2 napra talán be tudja sűríteni a tárgyait. A munkavégzés sok helyen hétfőtől péntekig van csak, tehát marad 3 nap. 3x8 óra az csak 24.

Hogy oldható meg a 30 óra?

2023. júl. 17. 14:15
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Sehogy. Ilyen munkát csak az tud elvállalni, akinek van nappalis jogviszonya, de épp passzív féléven van, így nem kell bejárnia órákra/vizsgázni.
2023. júl. 17. 14:38
 2/6 anonim ***** válasza:
65%
Sok helyen gyakornokként nagyon rugalmas a munkavégzés és alig van munka. Én pl egy multinál voltam gyakornok AI részlegen, úgy hogy matematikus BSc-re jártam és papíron dolgoztam 30 órát egyébként meg jó ha egy héten 2-3 óra munkám volt. Az volt a lényeg nekik hogy sprintfordulóra kész legyek a bevállalt feladattal de úgy osztottam be az időmet ahogy akartam. Természetesen teljes remote volt, volt olyan hogy 1 havi munkámat besűrítettem egy péntek délutántól szombat hajnalig tartó időszakba és kész.
2023. júl. 17. 16:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Tisztán sehogy...

Vagy úgy simliskedsz, ahogy a 2-es írta, vagy úgy, hogy odamész, és szépen likvidálod az egyetemet.

Ha nagy szerencséd van, akkor mondjuk hétvégén dolgozgatsz, de a tanulásodra annak kihatása lesz, arról nem beszélve, hogy az egyetemisták számára lételem, mint kérdés felmerül: mi lesz a bulizással? hisz az kötelező...

2023. júl. 17. 16:33
 4/6 anonim ***** válasza:
80%
Bizonyos szakokon van egy teljes félév, amikor nincsenek már tárgyaid, csak gyakorlat.
2023. júl. 17. 17:04
 5/6 anonim ***** válasza:
82%
Nekem kötelező gyakorlatom volt az utolsó félévben, ahogy az utolsó írja. :)
2023. júl. 19. 00:34
 6/6 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk van olyan, hogy egyéni tanrend, ki lehet kérni az összes tárgyra. Óralátogatás alól mentesülsz, de a követelmény ugyanaz, mint az átlag nappalis hallgatónak.

Ez nekem a 4. félévtől működött, amikor már főleg kiscsoportos, szakos óráim voltak, nem ment a tanulás rovására, de egy gazdmatek II-t pl nem tudtam volna megtanulni magamtól.

2023. júl. 19. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!