Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ott hagyjam az egyetemet?...

Ott hagyjam az egyetemet? (munka mellett)

Figyelt kérdés

27 éves vagyok és az SZTE-n tanulok Programtervező informatikusnak levelezőn. Korábban csináltam egy szoftverfejlesztői OKJ-t és 6 éve teljes állásban heti 40 órában dolgozom java fejlesztőként. Az egyetemből most csinálom a 4. aktív félévemet. 3. félévben sok tárgyból buktam, illetve volt egy passzívom is, ezért még legalább hátra van további 3 félévem, amiből könnyen lehet 5 is.

Viszont az van, hogy nagyon kivagyok már merülve. Nem tudom a munkámat sem rendesen ellátni, eszméletlen módon fáradt vagyok, sokszor gondolkodni sem tudok már. A barátaimat és a családomat nagyon elhanyagoltam és görcsös lettem nagyon és arra gondoltam, hogy mostmár inkább csak ott hagynám az egészet, mert azt érzem, hogy nem tudom ezt tovább csinálni még fél évet sem, nemhogy 1,5-2,5 évig. Én fogom meghozni a döntést, de kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy mások mit tennének a helyemben? Egyáltalán van értelme végigcsinálni úgy, hogy van egy szoftverfejlesztői OKJ-m és 6 éves karrierem? (Még annyi infó, hogy Én ki fogok költözni Írországba másfél év múlva. Nem tudom, hogy ott mennyire szükséges a BSC Magyarországhoz képest.)

2022. dec. 8. 10:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%

Ha ennyire kimerít és a munkádra is hatással van, akkor inkább válts egyetemet.

Van a proginfótól sokkal barátibb szak, pl. gazdinfó. Bár azt 1,5 év alatt nem fejezd be.

Szerintem jó a diploma, mert komolyabban vesznek, külföldön is.

2022. dec. 8. 10:29
 2/13 anonim ***** válasza:
24%

Ha halasztanál egy évet esetleg? Pihennél egy nagyot? Még mindig dönthetsz úgy egy év múlva, hogy nem folytatod.

A munkahelyeden ha beszélnél velük, hogy ők mit gondolnak, esetleg, amíg befejezed átmenni hat órába? Hátha támogatnák!

2022. dec. 8. 11:34
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Sok helyen kérik a papírt, de az igazi helyek belátják, hogy a tudás számít, nem a papír. Én ott hagynám a pcsába az egyetemet, ha úgy is van releváns munkám. Kis szakmai tapasztalat után, referenciákkal magad mögött bármilyen jól fizető helyre fel fognak venni diploma nélkül is.
2022. dec. 8. 11:35
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne hagyd ott!

Nálam ugyan ez volt a probléma, ráadásul gyerekem is született.

Feszült voltam, pokolba kívántam már az egészet.

Aztán rájöttem, hogy dönteni kell.

Végül az lett a megoldás, hogy kevesebb tantárgyat vettem fel.

Így lazább volt az egész, haladtam is.

Igaz 1 évet csúsztam, de kit érdekel már?

Megvan a diploma.

2022. dec. 8. 11:45
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
Én nem akarom neked megmondani a tutit, csak azt amit tapasztaltam és láttam. Az utóbbi kettő munkahelyemen néhány kivétellel szinte mindig a papír nélküli autodidakta/bootcampes arcokat vették fel a diplomások helyett. Egész egyszerűen azért mert a belépő teszten jobban szerepelnek, a munkáltató szemében magabiztosabb a tudásuk és ambíciózusabbnak látják őket, illetve rendelkeznek egy mutatós portfólióval és hobbi projektekkel.
2022. dec. 8. 12:00
 6/13 anonim ***** válasza:
30%

5.

😂😂😂

2022. dec. 8. 12:04
 7/13 NTBS ***** válasza:
Ne hagyd ott. Később még nehezebb lesz.
2022. dec. 8. 16:26
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen lehetőségeid vannak, de én inkább olyan munkát próbálnék keresni ahol támogatják a tanulást.

Szerintem semmiképp ne hagyd ott, később nagyon bánni fogod, és újrakezdeni mindig nehezebb.

Ha nagyon gáz van akkor inkább passziváltass még, vagy ahogy előttem írták vegyél fel kevesebb tárgyat és legyen meg hosszabb idő alatt, de gondolj bele, 10 év mulva hol akarsz lenni, és ahhoz mennyire kell a diploma?

2022. dec. 8. 16:47
 9/13 anonim ***** válasza:
36%

"szoftverfejlesztői OKJ-m és 6 éves karrierem?"

Megkérdezhetem (de tényleg érdekel nem beszólásból írom), hogy ha 6 éves szakmai tapasztalatod van akkor tulajdonképpen minek kezdtél el egyetemre járni? Nem volt előrelépési lehetőség vagy alacsony volt a fizu vagy mi? Én Cloud DevOps Engineerként dolgozom 5,5 éve (mérnökinfó BSc után) és a fizum most januártól lesz br. 1.4M + caf + juttatás. Én ha nem rendelkeznék diplomával de ugyanúgy megkeresném ezt a bért biztosan nem vágnék bele egyetemi képzés elvégzésébe.

2022. dec. 9. 00:46
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Eléggé vacillálok a lehetőségeken, meg kaptam pár jó tippet. Utólsónak:

Amikor beadtam a jelentkezésem, akkor még csak 3 év tapasztalatom volt, illetve 2 oka volt, hogy jelentkeztem. Az egyik hogy vannak munkahelyek ahol kell a BSC. Teljesen igaz, hogy nagyon kevés ilyen hely van, de én már beleszaladtam, pedig tökre mentem volna oda és nem akarom, hogy ez mégegyszer előforduljon. De ami mégfontosabb indok volt az a tanulás. OKJ-s végzettként észrevettem a munkahelyeimen, hogy azért valamennyire máshogy látják át a szakmát a diplomások, mint Én és abban bíztam, hogy ha elmegyek levelezőre, mégha nem is tanulnak a levelezősök annyit, mint a nappalisok, de bővül a tudásom és a "térképem". És egyébként így 2-3 év után azt mondom, hogy ez így is lett. Vannak kifejezések, módszertanok, amiket kevésbé értettem korábban, viszont sokat tisztult, illetve önmagában az, hogy sok mindenbe bele láttam így az IT-n belül, nem csak a java és webfejlesztésbe. Szóval nálam ez nem a pénzről szól,hanem a tudásról és lehetőségekről. Nyílván léteznek Udemy-s kurzusok, de hozzám közelebb áll az intézményes oktatás. Bár ahogy azt írtam, mostanában kicsit besokalltam tőle :D

2022. dec. 9. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!