Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ott hagyjam az egyetemet?...

Ott hagyjam az egyetemet? (munka mellett)

Figyelt kérdés

27 éves vagyok és az SZTE-n tanulok Programtervező informatikusnak levelezőn. Korábban csináltam egy szoftverfejlesztői OKJ-t és 6 éve teljes állásban heti 40 órában dolgozom java fejlesztőként. Az egyetemből most csinálom a 4. aktív félévemet. 3. félévben sok tárgyból buktam, illetve volt egy passzívom is, ezért még legalább hátra van további 3 félévem, amiből könnyen lehet 5 is.

Viszont az van, hogy nagyon kivagyok már merülve. Nem tudom a munkámat sem rendesen ellátni, eszméletlen módon fáradt vagyok, sokszor gondolkodni sem tudok már. A barátaimat és a családomat nagyon elhanyagoltam és görcsös lettem nagyon és arra gondoltam, hogy mostmár inkább csak ott hagynám az egészet, mert azt érzem, hogy nem tudom ezt tovább csinálni még fél évet sem, nemhogy 1,5-2,5 évig. Én fogom meghozni a döntést, de kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy mások mit tennének a helyemben? Egyáltalán van értelme végigcsinálni úgy, hogy van egy szoftverfejlesztői OKJ-m és 6 éves karrierem? (Még annyi infó, hogy Én ki fogok költözni Írországba másfél év múlva. Nem tudom, hogy ott mennyire szükséges a BSC Magyarországhoz képest.)

2022. dec. 8. 10:13
1 2
 11/13 Senior Séf ***** válasza:
47%
Mennyit ér egy egész félteke, ha lóg az ember fél töke? Szóval nem ér annyit az egész, hogy rámenjen az egészséged.
2022. dec. 9. 17:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Én elkezdtem munka mellett, de úgy éreztem hogy ez így ilyen formában rá fogom menni az egészségemre...pedig nagyon élveztem volna de egyszerűen nincs energiám egy kapkodós munka után még rohanni az egyetemre, majd este bepótolni a rengeteg lemaradást...én is elhanyagoltam mindenkit, a férjemmel alig váltottam 2 mondatot, a pulzussom az egekben volt, nem ettem, nem aludtam ez így nem normális....

pedig lehetne máshogy is csinálni....lehetne távoktatás sok szakon, mert akkor legalább az utazás, az órák közötti üresjáratok alatt tudnál otthon kényelmesen tanulni. Lehetnének tömbösítve az órák, illetve visszanézhetőek. De hát miért is lehetne ebben az országban valami egyszerűbb....

2022. dec. 26. 17:57
 13/13 anonim ***** válasza:
-s
2022. dec. 26. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!