Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem adnak iskolalátogatási...

Nem adnak iskolalátogatási papírt. Ez jogszerű így?

Figyelt kérdés
Idén végeztem el a 12. évfolyamot. Szeptembertől egyetemre megyek. Nyáron diákmunkát vállalok, és ehhez iskolalátogatási papírra lenne szükségem. Múlt héten bementem a volt iskolámba és kértem adjanak igazolást. Nem kaptam, elküldtek azzal a az indokkal, hogy én június 30-ig voltam az iskola diákja. Tudtommal ez év októberig kötelesek nekem iskolalátogatási papírt kiállítani. (Ugyanúgy ahogy a diákigazolványom is érvényes októberig.) Jól gondolom hogy így van, vagy tévedek?

2023. júl. 10. 08:14
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos igaza volt az iskolának. Az iskolalátogatási igazolás fennálló tanulói jogviszonyt igazol, márpedig az az esetedben az érettségi vizsgaidőszak végével, június 30-ával megszűnt. Jelenleg már semmi köze nincs a volt iskoládnak hozzád. S amíg nem iratkozol be az egyetemre, addig hallgatói jogviszonyod sincs. Most tehát két hónapra hivatalosan nem minősülsz diáknak. Egy jogviszonyban nem álló, 16 év feletti, iskoláktól és egyetemektől független állampolgár vagy, így nem vállalhatsz diákmunkát sem. Rendes munkavállaló persze lehetsz, ebben senki nem akadályoz meg.

Bár jogilag ez így van, ettől még persze szerintem igazságtalan a helyzet. Ez egy joghézag, amire a jogalkotók valószínűleg nem gondoltak.

2023. júl. 10. 08:40
 2/6 anonim ***** válasza:
85%

Jogszerűen nem adtak iskolalátogatási igazolást júliusra és augusztusra hiszen már nem vagy az intzézmény tanulója.

Az iskolaszövetkezetet kérdezted már? Nagy valószínűséggel ebben az esetben elfogadják a diákigazolványon lévő matricát igazolásnak.

2023. júl. 10. 08:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az iskolaszövetkezeti tagsági jogviszony megszűnik a tanulói, a felnőttképzési vagy a hallgatói jogviszony megszűnését követően a diákigazolványra való jogosultság lejártával. (szövetkezeti tv)

Tag lehetsz nyáron is, mert a diákigra való jogosultságode fennáll. Azt kell bemutatni évek óta, nem iskolalátogatásit.

2023. júl. 10. 10:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
1, de, gondoltak, ezért nem fennálló jogviszonnyal lehetsz iskolaszövetkezet tagja, hanem érvényes diákigazolvánnyal.
2023. júl. 10. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:
40%

"Tudtommal ez év októberig kötelesek nekem iskolalátogatási papírt kiállítani"

Az hogy 'tudtoddal' mire köteles egy intézmény és mire nem az édeskevés hivatalos ügyekben. Hivatkozd meg, hogy melyik jogszabály melyik paragrafusa alapján kötelesek kiállítani októberig iskolalátogatási papírt ne hasraütésszerűen dobálózz a hülyeséggel meg hogy te mit hiszel, ennek jogi értelemben számegyenesen 0 az értéke.

2023. júl. 10. 14:32
 6/6 anonim ***** válasza:
1es jól írta. Plusz arra is figyelj egyébként,hogy ilyenkor tb-d sem lesz vêgig a nyáron. A tanulói jogviszony megszűnik X napon, onnantól 45 napig még kapsz ellátástalanyi jogon,de a 46. naptól köteles vagy magad után fizetni a tb-t is addig a napig, míg egyetemre be nem iratkozol. Ha közben esetleg dolgozol (diákmunkán így nem tudsz) akkor nem kell a tb-t fizetni, ha legalább 2 órában bejelent a munkaltató szerződéssel. Ha pl alkalmival foglalkoztat,akkor tb fizetésre kötelezett vagy.
2023. júl. 24. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!