Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan jöttél rá, hogy mi...

Hogyan jöttél rá, hogy mi szeretnél IGAZÁN lenni?

Figyelt kérdés
2010. okt. 13. 13:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Már régebben is állandóan betegségekről szóló könyveket olvastam....aztán egyszer csak beütött a dolog, hogy orvos akarok lenni:D
2010. okt. 13. 13:33
 2/10 A kérdező kommentje:
És az lettél?
2010. okt. 13. 13:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Megkérdeztem magamtól, hogy ha választanom kell 5 dolgot, ami igazán érdekel, mi lenne az.

Válaszoltam. Az elsőt diploma formájában éltem ki, a másodikat pedig csinálom. A többi még várhat, egyelőre még ezt is élvezem.

2010. okt. 13. 13:46
 4/10 anonim ***** válasza:

Én szinte mindig tervezőmérnök szerettem volna lenni. Házakat akartam tervezni, de csak azért, mert eszembe se jutott hogy mást is lehetne...

Aztán jött a számítógépes korszak, és imádtam a számítógépet. A játékokat, programozást stb.

Úgyhogy számítástechnikai középiskolába mentem (építész középiskoláról nem hallottam(pedig egyébként van valami hasonló dolog..))

Aztán miután meglett a térinformatikai papírom a középiskolából, megnéztem hogy ez a szak milyen egyetemen van.

Akkor láttam, hogy a BME Építőmérnöki szakán van térinformatika. Akkor olvastam először az építőmérnöki szakmáról, ugyanis építész ekkor már nem akartam lenni, mivel rajzolni nem tudok ilyen szinten.

Szóval láttam hogy ha Építőmérnöknek megyek akkor rengeteg szak közül választhatok majd(magasépítő, mélyépítő, hídépítő stb.), köztük a térinformatikát is.

Szóval beiratkoztam építőmérnöknek, az egyetemen meg már kitisztult a kép és kiválasztottam azt a tervezői munkát (szakot) amit a legjobbnak gondoltam.

Most utakat tervezek.

Végül is mindig tervező akartam lenni, számítógépen dolgozni, és nagyjából mindig is ebbe az irányba haladtam kiskorom óta.

2010. okt. 13. 13:56
 5/10 anonim ***** válasza:
én még nem jöttem rá, pedig már 27 vagyok:-(((
2010. okt. 13. 14:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Első hozzászóló vagyok. Még nem lettem orvos, de elindultam a cél felé:) Másodikos vagyok orvosin:)
2010. okt. 13. 14:57
 7/10 anonim ***** válasza:

A geometria tanáromtól idézek: "akar-e ön geodéta lenni?" Igen, akarok.

Erre úgy jöttem rá, hogy még középiskolában egyik nyáron megismertem egy srácot, aki a legjobb barátom már. Ő most végez ott, ahova én járok. Mesélt nekem, aztán megtetszett.

2010. okt. 13. 15:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Mi az a geodéta? :)
2010. okt. 13. 16:19
 9/10 anonim ***** válasza:

földmérő :D

Én egyébként kb 5-6 éves koromban kezdtem el térképeket rajzolni kitalált helyekről, amikor még a térkép szót sem hallottam soha. A szüleim orvoshoz akartak vinni, mert azt hitték ezek valami jelek. Idén érettségizem és csak abban vagyok biztos, hogy térképekkel akarok foglalkozni. Aztán, hogy ELTE-földtudományi, BME-építőmérnök vagy NYME-Geo lesz belőle az még kérdéses.

2010. okt. 13. 16:46
 10/10 anonim ***** válasza:

geodéta feladatai pl. wikiről:

A geodézia az élet sok területén nélkülözhetetlen; a földbirtok- és országhatárok, valamint az épületek alapjainak kitűzése, a térképek készítéséhez szükséges terepfelmérések elvégzése, de a földrajzi helymeghatározás és a navigáció is a földméréstan feladata. A geodézia és a térképészet rendkívül szorosan kapcsolódik egymáshoz, mivel a térkép nem más, mint a földmérők által meghatározott pontok helyzetének grafikus ábrázolása, esetenként kiegészítve a rendeltetésének megfelelő tematikus információkkal (turista-, autós-, topográfiai- stb. térképek, vázrajz).

2010. okt. 13. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!