Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tudnak sokan ennyi kevés...

Hogy tudnak sokan ennyi kevés tanulással teljesíteni jogi és orvosi egyetemen?

Figyelt kérdés
Már néztem tiktok videókban is és máshol is hallottam sokaktól, akik jogra vagy orvosira járnak, hogy a legnehezebb tárgyaikra, szigorlatokra stb. pl. két hetet tanulnak. Én egy könnyebb tárgyra szoktam ennyit. Nehezebbekre meg egy hónapot is bőven szánok, van olyan, hogy már október végén kezdek készülni egy tárgyra. Hogy lehet 500 oldalnyi anyagot 10 nap alatt megjegyezni pl?

2023. jún. 30. 06:35
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Tény, hogy az ember képességei meghatározóak. Én nem orvosira vagy jogra járok, de kémiából egy kb. 300 oldalas tananyagot kaptunk. A félév elején keresztet is vetettem az egyetemi tanulmányaimra. DE: Folyamatosan tanultam, ZH-k is voltak belőle, minden héten a heti anyagból megírtam a jegyzetemet és mire odakerültem a ZH-ra vagy vizsgára már csak egy (részletesen) összefoglalt anyag volt a kezemben, amit már csak ismételni kellett, hiszen a félév alatt már egyszer átrágtam magamat rajta.

Fontos szerintem az is, hogy miből tanulsz. Ha egy 500 oldalas könyvet veszel magad elé, akkor abból nem lesz hatékony a tanulás. Mire elolvasol 10 oldalt, fogalnad se lesz, hogy miről olvastál az első oldalon. Jó vázlatot, jegyzetet, felelettervet kell készíteni az előadások tematikája alapján, ami rövidebb, mint a kiadott tananyag. Így nem megy el az idő 500 oldal elolvasásával. És a jegyzet készítése közben is tanulod az anyagot.

A vizsgaidőszak szerintem nem tanulásra való, hanem vizsgázásra. Tanulni a szorgalmi időszakban kell. Legalább is én így csinálom. Így mindenből a legelső vizsgaalkalommal le is tudom a tárgyat.

A szó szerinti tanuláshoz nem tudok érdemben hozzászólni, mert nekünk ilyen típusú számonkérés nincs.

2023. júl. 2. 07:09
 32/33 anonim ***** válasza:
Isten ne adja, hogy olyan orvos kezébe kerüljön az ember, aki így áll a vizsgákhoz.
2023. okt. 17. 21:16
 33/33 anonim ***** válasza:

32-nek igaza van.

Azért egy orvosi tudomány nem vethető össze semelyik másik szakmával, hiszen egy orvosnak emberi élet van a kezében. Egy sürgős esetnél nincs ideje átlapozni a szakirodalmat, hogy akkor hol is kellene a pácienst megműteni...

Meg egyébként is, akkor leszel jó szakember, ha megtanulod a szakmát.

Folyamatosan kell tanulni, már az első napon is! Minden nap fel kell dolgozni az aznapi anyagot és így nem lesz sok egyszerre.

De ha minden héten van két buli, kétszer berúgsz, másnapos vagy, akkor bizony nem fogsz tudni napról-napra tanulni.

Ezt el kell dönteni, hogy miért is vagyok én az egyetemen? Azért hogy jól érezzem magamat és végigbulizzak 3-5 évet vagy azért, hogy jól kitanuljak egy szakmát, amivel pénzt tudok majd keresni.

Persze nem zárja ki egyik a másikat, de azért a kettő együtt nehezen megy.

2023. okt. 17. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!