A Semmelweis egyetemen levelezőin is lehet kérni kollégiumi elhelyezést?
Kérni bármit lehet.
Csak kapni nem fogsz, sajna.
A levelezős képzés esetén nincs - hivatalosan - koli.
De vannak kiskapuk....
Pl. fizetsz a kollégium vezető tanárnak, (nem hátrány, ha erről más nem tud majd), vagy szerzel spanokat a nappalis kolisok között, és megkéred őket, hogy arra az egy hétre had csövezz náluk...akár pénzért is...
Legyél kreatív..... erről szól valójában a magyar felsőoktatás...minél zsiványabb vagy, annál jobb lesz neked!
(ezt még - anno - joghallgatóként megtanultam.....)
Teljesen kizárt, hogy az egyetem kollégiumában levelezősként helyet kapj. Még a kollégiumot igénylő nappalisokat sem tudják mind elhelyezni, közöttük is verseny van a helyekért. A SE kollégiumaiban nappalisok miatti teltház van. Ha tehát nincs Pest környékén ismerősöd, akkor sajnos kőkeményen zsebből kell fizetned a szállást, panzióban vagy airbnb szálláson. Úgy tudod ennek a félévente 3-4 hétnek a szállás költségeit esetleg csökkenteni, hogy összeállsz a csoporttársaiddal, és mondjuk négyen vesztek ki egy airbnb lakást. De szerintem éjszakánként 10 ezernél olcsóbban még így sem fogod tudni megúszni, azaz félévente 150 ezer lesz ennek a minimális költsége.
Nem kukacoskodni akarok, de fel nem foghatom, Miskolc környékéh élőként miért nem a Miskolci Egyetemre jelentkeztél. Ott is van ápoló képzés levelezőn, s ha utánaszámolsz, Pesten a 8 félév során a szállás a fentiek alapján legalább 1,2 millióba fog kerülni, nem is szólva az utazási költségekről. Kidobsz az ablakon másfélmilliót, miközben ugyanazt a diplomát helyben is megszerezhetnéd, időt és rengeteg pénzt is spórolva. Érthetetlen.
Nem valószínű, hogy kapsz levelezősként helyet. A nappalisok között is elég nagy harc a helyért (szociális helyzet, felvi pont, később tanulmányi átlag stb.)
Nálunk BP nagy egyetem tartottak fenn levelezős részére néhány helyet a kollégiumban, de kizárólag csak arra az 1-2 éjszakára használhatják, amíg az egyetem képzés szempontból feltétlen szükséges volt. Szóval úgy nem koltozhetek be, mint a nappalisok. Ha jól tudom távolság alapján osztották ki ezeket a helyeket (pontos részleteket nem tudok, mert nem voltam érintett csak halottam.
Utána kell járni, hogy a SOTE van e egyáltalán ilyen lehetőség és ha igen, annak mi a módja. Viszont erre lehetőségre nem nagyon lehet számítani sajnos a legtöbb egyetemen.
#6: Gondolom, a miskolci képzésen az oktatás minőségéről és az oktatók hozzáállásáról elterjedt negatív vélemények miatt tetted a pesti képzést első helyre. Ezt persze meg lehet érteni. Én nem tudom, ezeknek a kósza híreknek mennyi valóságalapjuk van, mert nincs közvetlen tapasztalatom, sőt ismerősöm sem, aki oda járt.
Esetleg még arra gondolhatsz a pesti képzés hatalmas járulékos költségei fényében, hogy a DE nyíregyházi képzését választod, mert így legalább a szállás valamivel olcsóbban kijön, és közelebb is van Miskolchoz. A nyíregyházi képzés minőségéről én úgy hallottam egy ismerősömtől, aki oda járt, hogy elég színvonalas, a tanárok korrektek; viszont dögnehéz vizsgák vannak és emiatt a beiratkozó hallgatók kétharmada az első két évben kibukik vagy feladja. Bár valószínűsítem, hogy a magas bukási arány az ország minden ápoló képzésére jellemző. Könnyű bekerülni, nehéz bennmaradni.
"Gondolom, a miskolci képzésen az oktatás minőségéről és az oktatók hozzáállásáról elterjedt negatív vélemények miatt tetted a pesti képzést első helyre. Ezt persze meg lehet érteni. Én nem tudom, ezeknek a kósza híreknek mennyi valóságalapjuk van, mert nincs közvetlen tapasztalatom, sőt ismerősöm sem, aki oda járt."
Én ott kaptam a diplomámat és később Budapesten, az álláskeresésnél komoly nehézségeim voltak a miskolci diplomám miatt.
Volt ahová emiatt be se hívtak interjúra....
Volt olyan is, hogy az interjún valóságos államvizsgát kellett tennem, mert nem akarták elhinni, hogy a diplomámmal tudom, amit kell.
Maximálisan megértem a kérdezőt a döntéséért....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!