Mi a jelenlegi szabályozás PhD képzés bemeneti követelményeit illetően?
Nem egyszerűbb rákeresni a doktori iskola honlapjára?
Nem egységes.
Az egyes doktori iskolák szabják meg, hogy mik a belépési és végzési követelmények. Általában kell a belépéshez középfokú nyelvvizsga, sőt sok helyütt azt is megadják, hogy ennek angolból kell meglennie (mivel a nemzetközi publikációk manapság szinte kizárólag angol nyelvűek). Itt találhatod a doktori iskolák elérhetőségét, beleértve a honlapjuk web címét is:
Megneztem a jelenlegi egyetememet (bolcsesz doktori), most epp kell egy B2 komplex egy nyelvbol, de ugye a nyelvvizsgahoz kotott diplomat elvileg jovore torlik el hivatalosan mindenhol, viszont mivel a doktorihoz kell az MA diploma, igy nem egyertelmu, hogy akkor a nyelvvizsga is, vagy sem.
Meg hat a nyelvvizsga nem feltetlen jelenti a nyelvtudast, foleg ahany nyelvbizsgafajta annyi vizsgalap. Attol, hogy valaki fullra felkeszul egy euroexamra vagy pl rigo utcaira, betanulja a feladatokat, lehetseges temakoroket, nem biztos, hogy el tud olvasni egy szakcikket. De mindegy is, ervelhetek en itt most akarhogy, nem vagyok döntnök ebben a helyzetben. Pusztan az erdekel, hogy van-e infoja valakinek ilyen konnyitesrol. De hat majd kiderul legkesobb jovore akkor.
Persze, eloirhatja, csak ez egy allam altal mondjuk ugy, hogy kedvelt es emiatt penzzel is megtamogatott egyetem, igy a vezetes nyilvan figyelembe veszi (kb lekoveti) az allam ajanlasat. Azt nem sikerul egyelore kikutatnom, mit gondol errol a jo kormanyunk.
8. Hadd dontsem mar el, oke? En dolgom, en fogok "szivni" vele, en idom.
Na még a végén jól írtam én, hogy értelmesebb egy jogot elvégezni, mint 4 évig szívni egy büfé PhD-vel aminek munkaerőpiaci értéke tényleg közelít a nullához. Még ha egy közgáz, akkor azt mondom oké, ott még van is vele karrier....
Ha valaki egy ilyen PhD-t elvégez, abból csak azt tudom kinézni, hogy szerente két betűt a neve elé, hogy verhesse magát, hogy ő doktor, más értelmes magyarázat erre egyszerűen nincs. Márpedig erre jobb egy jogot elvégezni, a prolik úgyse tudják mi a PhD, a személyi igazolványban meg nagybetűvel van írva minden, szóval ugyanolyan neve van egy PhD doktornak, mint egy rendes doktornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!