Problémáid vannak az értő olvasással esetleg hogy ilyen kérdést teszel fel? A diákhitel megkötésekor általad elfogadott feltételekben SZEREPEL, hogy a kamat módosulhat. Te ennek tükrében vetted fel a diákhitelt, tehát elfogadtad a feltételeket, úgyhogy igen, érinteni fog és egy rossz szavad nem lehet, hiszen senki nem vert bottal hogy írd alá a szerződést.
2023. jún. 23. 13:07
3/11 A kérdező kommentje:
#2-es. Annyira imádom hogy kiír valaki 1 kérdést és mindig van valaki aki nem bírja ki,hogy ne szóljon be a másiknak. Ennyi élettelen vagy hogy itt éled ki a frusztrálciódat mások cseszegetésével?
2023. jún. 23. 13:15
4/11 anonim válasza:
"A kialakult helyzetet mérlegelve a Kormány arról döntött, hogy továbbra is fenntartja a szabad felhasználású Diákhitel1 jelentős mértékű kamattámogatását, így 2023. július 1-jétől kezdődően az ügyfeleknek, a hitelfelvevő hallgatóknak és a már végzett diákoknak a 14%-os kamatmérték helyett csak 7,99%-os kamatot kell megfizetnie."
Mivel írja külön, hogy a már végzett diákok, így nekem nagyon úgy tűnik, hogy ránk is vonatkozik. :(
Én köszönöm a kérdést, ez az infó eddig elkerült az elmúlt napok infókavalkádjában!
2023. jún. 23. 13:20
5/11 anonim válasza:
én szabad felhasználásút vettem fel 5% kamatra.
Emelik 7%ra?
Sehol nem olvastam. :(
2023. jún. 23. 13:43
6/11 anonim válasza:
Ez is olyan aljas sunyi intézkedés volt, mint a szocho. Sehol nem kaptunk róla értesítést
Végülis ha nem lenne ajta kamatstopp vagy mi,akkor amúgy 12 lenne vagy több.
De ez sem jó hír...
Éés félek ez felfelé megy még par éven belül, nem le.
2023. jún. 23. 14:26
10/11 anonim válasza:
Én attól félek, hogy kamatot raknak a kamatmentesre is. Van szabad felhasználásúból felvett 1M, amit ki tudok köhögni ha nagy a baj, de azt az 5M-et, amit képzésre vertem el, nem szeretném kamattal együtt törleszteni :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!