Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egy előadáshoz kapcsolódó...

Ha egy előadáshoz kapcsolódó szemináriumot nem teljesítettem, van értelme az előadás vizsgáját is ugyanabban a félévben teljesíteni?

Figyelt kérdés

Szóval a szemináriumra nem kaptam jegyet, mert nem voltam bent. Utolsó vizsgámra maradt az ehhez kapcsolódó előadás, vagyis az elméleti része a tárgynak. Alapvetően egy napom maradna erre felkészülni (előtte még vizsgázom másból), elég sok az anyag, valószínűleg csak átfutnám, talán meglenne kettes, ha szerencsém van. Szóval elég semmilyen lenne még akkor is, ha sikerül, mert nem szántam rá időt. A tárgy érdekel, a gyakorlati része is, csak máshogy alakult a félévem sajnos.

Szóval szerintetek van értelme inkább azonos félévben elvégezni az összekapcsolódó tárgyakat? Úgy érzem, így is úgy is újra kell vennem az egészet, ha részt veszek a szemináriumon.

2023. jún. 19. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Anélkül semmiképp ne hagyd ki, hogy nem próbálod meg legalább egy kettesre. Az egyetemen a legtöbb tárgyból kettesre megyünk, hacsak nem orvosis vagy.
2023. jún. 19. 17:16
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Na várj. Ha nem teljesítetted a szemináriumot, akkor nem is mehetsz vizsgázni. A vizsgára jelentkezés feltétele, hogy a szemináriumon/gyakorlaton aláírást/jegyet szerezz. Egyébként a vizsgalapon, ami a tanár előtt van, azon látja, hogy van-e aláírásod és ha nincs akkor el fognak küldeni a vizsgáról.
2023. jún. 19. 17:18
 3/4 anonim ***** válasza:
68%
Ha az előadás és a szeminárium kapcsolódik, egy tárgy, akkor szerintem se tudsz így elmenni vizsgázni hogy a szeminárium nem sikerült. Viszont elméletileg így a Neptunban se tudod felvenni a vizsgát ha az aláírás a tárgy feltétele. Ha viszont 2 külön tárgyként van kezelve egy próbát megér.
2023. jún. 19. 17:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Utánajártam és vizsgázhatok belőle.
2023. jún. 19. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!