Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hülyeség lenne tanáriról...

Hülyeség lenne tanáriról kertészeti irányra váltani?

Figyelt kérdés
1. éves tanárszakos hallgató vagyok, de kb az elejétől fogva rühellem. Elég nehéz is, szabadidő sincs sok. Bele is fáradtam, persze nem panaszkodás, de ez a tény. Mivel a kertészet, s főképp a gyógynövények érdekelnek jó ideje, s februárban a jelentkezést is leadtam, belevágnék egy gyógynövényes Foszkba. Ami feltehetőleg számomra könnyebb, s nem olyan idegölő, mint a tanári. Hülyeség lenne meglépni? Ha amúgy ez a célom, tervem, akkor nem gondolnám hülyeségnek. De azért persze a realitások talaján is érdemes maradni.
2023. jún. 19. 05:45
 1/6 A kérdező kommentje:
A váltás okaként annyit említenék, hogy 3 tárgyam se sikerült ebben a félévben, így csak 20 kreditem jött össze. 1. év összesen 50 kredit.
2023. jún. 19. 05:48
 2/6 anonim ***** válasza:
30%
Maradj a tanarin. Hat nem latod a csodalatos perspektivat amit dicso kormanyunk kinal ? Ki tudna ennek ellenallni: ingyen korlatlan tulora, akaratodon kivul athelyezhetnek, beletekinthetnek a telefonodba, a tabletedbe, meg van tiltva a tiltakozas minden formaja. Ki az a bolond, aki erre nem szalad tanarnak?
2023. jún. 19. 05:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kertészeti vagy bármilyen mezőgazdasági jellegű szakra elsősorban csak akkor érdemes menni, ha utána magánvállalkozásba kezdesz. Azaz veszel vagy bérelsz földet, felveszel munkásokat, és önálló termelést indítasz el. Bár fiatal gazdaként igényelhetsz vissza nem térítendő uniós támogatást és felvehetsz banki kölcsönt is, azért némi induló tőkére szükséged lesz.

Alkalmazottként mezőgazdasági jellegű diplomával sajnos elég nehéz elhelyezkedni, s ha kapsz állást, akkor is nagy az esélye, hogy agyondolgoztatnak, viszonylag alacsony fizetésért. Ez alól egyetlen kivétel, ha elvégzed a növényorvosi mesterképzést, vagy a növényvédelmi szakmérnökit, mert ezeket a szakembereket jól megfizetik.

2023. jún. 19. 07:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyik semmit nem érő szakról a másikra... nagyon bölcs döntés
2023. jún. 19. 10:44
 5/6 anonim ***** válasza:
#4: Magánvállalkozóként gyógy- és fűszernövény-termesztésből simán meg lehet élni. A gyógyszergyártó cégek elég biztos alapanyag-felvásárlók, de természetesen a gyógynövényekből készült teákra is jelentős kereslet van. S hasonlóképpen a fűszernövények is jól eladhatók az élelmiszeriparnak és a csomagoló-forgalmazó cégeknek. Körülbelül 30 ezer embert foglalkoztat Magyarországon ez a terület. Úgyhogy azért elég messze van a gyógy- és fűszernövényes FOSZK attól, hogy "semmit nem érőnek" bélyegezzük. Nyilván nem könnyű, de nem is lehetetlen újoncként betörni a piacra és a terményekre megrendelőket találni.
2023. jún. 19. 14:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem semmitnemérő szak. Ha téged ez érdekel, látsz benne lehetőséget, akkor simán elvégezném a helyedben. Az sose árt, ha ért az ember ehhez a témához, ráadásul vállalkozóként komoly jövőd is lehet a szakmában. Nem kell itt az olyanokra hallgatni, aki szerint az értelmes szak az orvosi, tanári, meg a mérnöki, a többi az meg mind büfészak, közben meg a legtöbb ilyen 8 általánossal osztja itt az észt. Hajrá!
2023. jún. 19. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!