Szóbeli 0 tudással?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Egy hónapja értek véget az írásbeli érettségi vizsgák.Még aznap elkezdtem tanulni a szóbeli tételeket és egészen a mai napig minden áldott nap leültem és tanultam a tételeket EDDIG!!!!Ezalatt az egy hónap alatt rengeteget idegeskedtem a tanulás miatt.Én az a típus vagyok,aki magolva tanul sajnos így tanultam meg tanulni.Bizonyára tudjátok,hogy ennek a tanulási módszernek az a hátránya,hogy amit megtanultam nagy nehezen azt nemhogy 1 nap múlva,de már 1 óra múlva sem tudom visszamondani,mert elfelejtem.A hét elején végeztem az összes magyar(irodalom,nyelvtan),töri és német tétellel,viszont nem éreztem annyira biztosnak a tudásomat, ezért még tegnapelőtt úgy döntöttem,hogy minden tantárgyból mindent tételt mégegyszer átnézek.Nagyon csalódott és dühös lettem,amikor konkrétan egy szó sem jutott eszembe egyik tételből sem.Én hülye elkezdtem újra tanulni a tételeket,DE MOST LETT ELEGEM!!!!Nagyon eloszomorító,hogy azért ültem le minden nap és tanultam egy nap 4-5 órát,hogy aztán érettségi előtt 2 nappal egyik tételre se emlékezzek.Tudom,hogy egyik osztálytársam sem tanult ennyit,mint én sőt a legtöbben bele se néztek a tételekbe mégis több esélyük van a jó eredményre,mint nekem...Félek,hogy ha már most elfelejtettem mindent,akkor szerdán sem fog eszembe jutni semmi már csak a stressz miatt se.Ha visszamehetnék az időbe biztos,hogy hagynám a francba az egészet!2023. jún. 18. 11:32
1/7 anonim válasza:
Ez vizsga előtt tipikus érzés. De majd ott meg fogod látni, hogy felidéződnek a tanultak, amik szükségesek.
2/7 anonim válasza:
Szerintem teljesen felesleges volt már 1 hónappal előtte elkezdeni megtanulni a tételeket, mert az érettségire úgyis elfelejted egy hónap alatt + mire elérsz oda, hogy közelegnek a szóbelik, és ténylegesen fontos lenne tanulnod, akkora eljön már ez a ki van a f@szom az egésszel állapot, mint ami most is.
De már kialakult ez a helyzet, amivel nem lehet mit kezdeni. Próbálj meg arra gondolni, hogyha heteken keresztül sikerült rávenned magad arra, hogy leülj tanulni, akkor ez a két nap is menni fog.
3/7 A kérdező kommentje:
Igen ezzel próbálom motiválni magam,hogy 1 hónapot végig szenvedtem,akkor már ez a 2 nap mindegy,de már nagyon kiégtem...
2023. jún. 18. 12:15
5/7 A kérdező kommentje:
Fhuu szerencsére jól ment könnyű tételeket húztam és valóban szinte minden eszembe jutott abból,amit megtanultam.Történelem 5 lett a többi 4(de voltak csúnya beégések valakivel minden tantárgyból pottételt huzattak)
2023. jún. 29. 16:26
6/7 anonim válasza:
Na az szuper. Látod, ha tanulsz, akkor csak nem lehet annyira rossz :) gratulálok!
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. júl. 9. 21:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!