Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért csinálják ezt sok...

Miért csinálják ezt sok levelezős szaknál?

Figyelt kérdés

Régebben érdekes módon a szakok 90%-ánál megoldható volt a kéthetente péntek-szombat konzultàció. Ez nagyon jó volt, egy hónapban két pénteki nap ment el szabira csak, meg a vizsganapokra tartalékolta az ember.

Manapság már valamiért a legtöbb egyetem úgy írja, hogy hetente pénteki és/vagy szombati napokon, majd hozzáteszi, hogy ennek megfelelően a képzés gyakorisága hetente péntek-szombat. Valóban, tanterveket megnéztem, sok helyen tényleg hetente péntek és szombatra van időzítve. Gazdasági szakokon szinte mindenütt így van írva vidéki egyetemeken, meg más szakoknál is.

Ha régen elegendő volt kéthetente, akkor mi változott, hogy most már hetente kell? Az egyetemekek kicsit se gondolnak arra, hogy nem mindenkit a munkáltatója küld oda, és nincs ennyi szabadság stb? Aki úgy megy levelezőre, hogy nem a munkáltató által tanulmányi szerződéssel stb, az hogy szokta megoldani a konzultációra a megjelenést, ha elfogy a szabi?

2023. jún. 16. 20:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemek lesz*rják a hallgatókat. Tudják, hogy a levelezősök azért járnak oda, mert muszáj nekik: kell a papír a magasabb fizetéshez vagy normális álláshoz. Úgyhogy akármit is talál ki az egyetem, meg fogja oldani a hallgató. Bár sok helyen úgy is végeznek levelezősök, hogy órákra nem is járnak be, csak vizsgákon tűnnek fel.
2023. jún. 16. 21:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Próbálják a szombati munkanapokat rövidíteni. A kétheti rendszerben szinte egész napos oktatások voltak. Az oktatók hétköznap is dolgoztak, nem akart senki sem még szombaton 16 órakor előadást kezdeni 20 embernek. A heti rendszerben meg tudják oldani, hogy egész napos pénteki oktatások mellett szombaton csak 8-tól 10-ig vagy 12-ig tanítanak vagy akár nem minden héten van szombati oktatás, cserébe viszont pénteki órákat minden héten megtartják.

Annak idején a szabi problémát úgy oldottuk meg, hogy nem minden oktatási napon jártunk be, hanem jegyzetet kértünk azoktól, akik az adott napon be tudtak menni.

2023. jún. 16. 21:13
 3/7 anonim ***** válasza:

"Régen"? 20 éve, amikor levelezőn jártam főiskolára, több olyan félévünk is volt, amikor majdnem minden héten mindkét nap ott kellett lennünk. Persze biztos intézménytől és képzéstől is függ.

Egyébként ha nincs tanulmányi szerződés, akkor bizony rugalmas munkahelyre van szükség hozzá. Kötetlen munkaidő, lecsúsztatás, máskor ledolgozás, ezek szoktak működni.

2023. jún. 16. 21:24
 4/7 Justinianus ***** válasza:

Akkor nálunk nagyon hallgatóbarátok.

Én még a klasszikus kéthetente péntek-szombaton jártam.

Amióta végeztem, már csak kéthetente szombaton (!) van jelenléti oktatás.

Előtte pénteken csak videós anyagot raknak fel.

2023. jún. 16. 21:32
 5/7 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem sok szakon kb be se kell jàrni. Én úgy végeztem jogot, hogy csak vizsgán láttak a tanárok. Persze, biztosan tud plusz lenni, ha hallod az előadást, de ha nincs időd erre, akkor is elvégezhető. Ma már minden tárgyhoz megosztjàk ilyen-olyan facebook csoportokban a szükséges jegyzeteket, gyakorlatilag az egész évfolyam ugyanabból - a valaki altal precízen könyvből kiírt - több éves jegyzetből teljesíti a tárgyat.
2023. jún. 16. 21:35
 6/7 A kérdező kommentje:

"Én úgy végeztem jogot, hogy csak vizsgán láttak a tanárok"

Ez melyik egyetemen volt?

2023. jún. 16. 21:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek.Most fogom a 4.évemet kezdeni gyógypedagógia levelezőn...kegyetlen.A fél életemet ott töltöm.Nekem ez lesz az első diplomám,tehát nincsen támogató munkahelyi légkör sem.Alig várom,hogy végezzek.
2023. jún. 18. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!