Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyit kell a ketteshez...

Mennyit kell a ketteshez szóbelin?

Figyelt kérdés
Pár nap maradt, hétfőn szóbeli, csak a törit tanulgattam, de abból is maximum 10 tételt tudok nagyjából, nagyon aggódom, angolból pedig a nyelvérzékem nagyon rossz, magyarba meg nyelvtanba bele sem néztem még, mennyit kellene tanulnom a ketteshez, írásbeliket valahogy összehoztam hármasra, de mit mondhatnék el, hogy megkapjam minimum pontot a szóbelin amivel atmegyek és azok, tantàrgyanként hany mondat kb
2023. jún. 15. 10:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Kevés.
2023. jún. 15. 11:45
 2/8 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Hát elmondhatnád a tananyagot, amit az elmúlt 4 évben tanultál a témáról.

Aki nem tanult annak nem igazán lehet jó tanácsot adni ennyi idővel előtte…. Ilyenkor már pihenni szokott aki tanult, meg mégegyszer átfutni a dolgokat kiegészítésképp, nem elkezdeni…

2023. jún. 15. 12:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem lustaságból nem tanultam, problémáim vannak, tudom nem foghatom erre mindig, de sok dolog ért engem, de végezetül valahogy megakarom ezt csinálni es nem októberbe újra írni, ha kettes is, hát kettes, de legalább elmondhatnám, hogy összehoztam
2023. jún. 15. 12:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Neked valószínüleg meg sem fordult a fejedben, hogy a kettesre hajts, nyilvàn ez példaértékű, én is szeretnék jobbat, de csak ennyi tellett tőlem, sajna, próbáltam leülni és megtanulni, de ennyit tudtam kihozni magamból, a nagy nullát
2023. jún. 15. 12:59
 5/8 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Akkor viszont azt tudom ajánlani, hogy pár fontosabb dolgot minden szóbeli tételből tanulj meg.

Buktatni kb. csak olyat szoktak, aki annyit nem ért hozzá, hogy eszik-e vagy isszák, ha már néhány mondatot odaküldesz a témáról az már kettes.

2023. jún. 15. 13:11
 6/8 NTBS ***** válasza:
A lényegre koncentrálsz. Akkor talán lesz esély.
2023. jún. 15. 16:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Az az erdekes igazabol, hogy pl volt kiserettsegi irodalomból, 3 verset kellett elemezni a 30-as evekből, én kettőt ezek kozul a felkészülési időbe nem a 30-as évekből elemeztem, de azért egy oldalt biztos, hogy mondtam a tanárnak, elmondtam a költő életrajzát, a lelki dolgait, ki volt a pszichiátere, általànosságban is beszéltem a verseiről, meg ugye azt az egy verset leelemeztem, ideztem is belőle, aztan azt is mondtam hogyan jelennek meg benne a mentális problémak, no erre kaptam könkrétan egy kegyelem kettes alát és egy megjegyzést, hogy telefonozás helyett inkabb figyelnem kellene, egyébként lattam rajta h egyest akart adni és ebből kifolyólag félek, a törinél azért valamivel bátrabb vagyok, ott kisérettseginél is sokkal jobb jegyet adott mint amit megérdemeltem volna, de a magyar tanar annyira orulne neki sztem ha sikerulne megbuktatnia
2023. jún. 15. 17:53
 8/8 Kólauborkával ***** válasza:

Nyugi, előtte minden tanár egy “köcsög”, de ott a szóbelin tapasztalatom szerint mind normális lesz. Hidd el, ha annyira utál akkor azért nem fog megbuktatni, mert nem kíváncsi rád még 1 évig, ha meg nem utál akkor azért….

Szóval csak igyekezz minél többet megtanulni mindenből, de ne legyen olyan amiből semmit sem tudsz!

2023. jún. 15. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!