Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik szak illene hozzám?

Melyik szak illene hozzám?

Figyelt kérdés
Röviden, tömören. Mások szerint jól fogalmazok, jó a kiállásom, értelmesen beszélek. Amit tudni kell rólam, hogy inkább egy folyamatot tudok legjobban megérteni, tehát definíciókat magolni képtelen lennék. Én a törivel, töritanárival szemezgetek, a törit mindig is szerettem. Bár állítólag elég nehéz, azt hallottam.
2023. jún. 14. 19:18
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Töri, miközben nem szeretsz magolni... 😂 Sok szerencsét.

Amúgy fixen valami természettudományi vagy műszaki szak vagy ehhez közel álló tanári.

2023. jún. 14. 19:56
 2/8 anonim ***** válasza:
18%

"Töri, miközben nem szeretsz magolni... 😂 Sok szerencsét."

Márpedig a töri rohadtul nem egy magolós tárgy. Ha megérted az eseményeket, ok-okozati összefüggéseket, ezek mentén haladni tudsz egy adott témákörben. Max az évszámok amik kicsit magolósabbak.

2023. jún. 14. 21:38
 3/8 anonim ***** válasza:
33%
Ha neked az is magolás, hogy nem számok vannak, hanem betűk, amiket legalább egyszer el kell olvasni, hogy megértsd, akkor az. A magolás viszont tényleg az, hogyha értelem nélkül a szavakat egymás utáni sorrendjében próbálod memorizálni anélkül, hogy értenéd is miről van szó. Ha egy Szent Istvánt úgy tanulsz, hogy évszámonként előrehaladva mindent memorizálni akarsz betűről betűre, az magolás. Ha megérted a kor társadalmi berendezkedését, hogy milyen pozíciót foglaltunk el akkor Európában, és mi miatt volt erre meg arra szükség, hogy elrendelje, akkor ez már értelmes tanulás.
2023. jún. 14. 21:46
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

Én is imádom a történelmet!! Országos történelemversenyt is nyertem gimis koromban, és később én is bölcsészkarra mentem, PhD-m is van belőle. :) Ma is imádom a törit, főleg a társadalomismeret részét.

Úgyhogy azt javaslom, menj gazdasági szakra. Ha jó vagy matekból, akkor alkalmazott közgazdaságtanra. Teljesen megváltoztatja az egész világképedet, történelemszemléletedet. Most, hogy közgazdászként (is, mert időközben az is lettem) tanuljuk újra a középiskolai töri anyagot a gyerekeimmel, egészen más értelmet nyer minden, ha érted a gazdasági-társadalmi mozgatórugókat.

Ha nem vagy annyira jó matekból, de azért nem vagy diszkalkuliás (azaz mondjuk 3-4-es matekos vagy), akkor meg bármelyik könnyebb gazdasági szakot javaslom. Ha humán érdeklődésű vagy, akkor a kereskedelem és marketinget. (A marketing ⅓ része társadalomkutatás, nagyon érdekes!!) A matek elenyésző a gazdasági szakokon. Azt hiszem a turizmus szakhoz még emelt matek érettségi sem kell.

Ha meg teljesen a társadalomtudomány érdekel csak, akkor egy szociológiát is megnéznék. De ezt csak akkor javaslom, ha jó vagy matekból, mert ennek is a kutatás/adatelemzés része az, amiből meg lehet élni.

A bölcsész szakokat sajnos nem tudom javasolni senkinek 2023-ban, hiába vagyok egyetemi oktató 15+ éve bölcsészkaron. Sajnálom.

2023. jún. 15. 08:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy az előttem szólót melyik barom pontozta le, de úgy látszik itt már csak frusztrált csődtömegek vannak ezen az oldalon, akik addig a másodpercig érzik magukat valakinek, amig megnyomják a prisos gombot, mert mást nem tudok, hogy egy értelmes választ ki pontoz le.
2023. jún. 15. 12:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
5. Köszönöm. Bár más topikban nagy vitáink vannak, de ez most jól esett. 🍻
2023. jún. 15. 12:05
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
#6 mire gondolsz? Keversz valakivel szerintem. 😂
2023. jún. 15. 12:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
7. Akkor csak simán prosst! 🍻
2023. jún. 15. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!