Ha egyetemen átsorolnak fizetősre, hogyan tudok visszakerülni államira?
Figyelt kérdés
Ha az átlagom miatt átsorolnak önköltségesre, de a következő években jobban tanulnék, akkor visszavesznek államilag támogatott finanszírozásra?
Mit kell tennem ehhez, kell valahol kérvényeznem? Milyen támogatási lehetőségeim vannak, amivel mérsékelni lehetne a félév költségeit?
2023. jún. 11. 22:14
11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az informatív válaszokat és a megosztásokat is. #3-asnak köszi a normális hozzáállást. Nagyon nem büfészakról beszélünk az én esetemben, de ezt nem gondoltam kifejteni. Köszönöm a hasznos válaszotokat!
2023. jún. 19. 11:11
12/16 anonim válasza:
2-es vagyok. A lepontozók igazán megírhatnák, hogy mivel nem értettek egyet.
13/16 A kérdező kommentje:
Kedves #2-es! Ez engem is érdekelne.
Talán macerás és kockázatos, lehet, hogy azért, nem tudom.
Viszont ilyenkor kérni kellene a jogviszony megszűntetését és utána újrafelvételi...? Gondolom...
2023. jún. 28. 13:31
14/16 anonim válasza:
Nem én pontoztam le a #2-t, de szerintem van egy nagy gond az újrafelvételizéssel mint ötlettel. Mégpedig az, hogy csak nyáron derül ki, hogy átsorolnak valakit a következő tanévtől költségtérítésesre. S akkor már csak a pótfelvételi eljárásban lehet részt venni, ha valaki nem akar egy egész évet elveszíteni. Márpedig a pótfelvételin csak akkor hirdetnek meg egy szakot, ha az az évi rendes felvételi eljárásban nem tudták a keretszámot feltölteni; és még ez esetben is gyakori, hogy csak költségtérítéses helyeket hirdetnek meg. Az előbbi esetben nyilván nincs hova újrafelvételizni, az utóbbi esetben pedig a kérdező pontosan ugyanott van az újrafelvételizéssel, mint ha folytatná költségtérítésesen.
15/16 anonim válasza:
14. S mi van akkor, ha valaki a biztonság kedvéért már rendes felvételi eljárásban jelentkezett? Azzal mi a probléma? 2# voltam.
16/16 anonim válasza:
Milyen rizikói lehetnek a dolognak? Elismerik a krediteket, aztán lehet folytatni, tovább. Vagy nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!