Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biztos elég lesz a pontom?...

Biztos elég lesz a pontom? Elfogadják a többletpontokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még februárban jelentkeztem egyetemre. Első helyen ELTE gyógypedagógiát jelöltem meg. Második és harmadik helyen egészségügyis szakokat.

Most érettségizem, és szociális ismeretekből tettem emelt szintű érettségit, mivel mindhárom szakon elfogadják. Az írásbelim 75% lett, és tegnap voltam szóbelin, ami nagyjából jól sikerült, szóval azt hiszem ezt az eredményemet megtartom. De reménykedem, hogy a 80% is meglesz.

Magyar érettségim is 75% lett, igaz ez már középszintű, de a gyógypedagógián a két tantárgy közül a magyar az egyik, amit néznek, és mellé egy választott tantárgy. (Biológia, valamilyen nyelv, pedagógia ismeretek, szociális ismeretek)

Szóval 45 pontot kéne elérnem, hogy mindkettőnél, hogy 80% legyen, ami nem tudom, hogy sikerülni fog-e, de sokat tanulok/tanultam, szóval remélem!

Viszont még ebben az évben, voltam szakmai versenyen szociális ismeretekből és 100 többletpontot kaptam.

Az lenne a kérdésem, hogy ha megegyezik az érettségi követelménnyel, akkor biztos el fogják fogadni?

2023. jún. 10. 22:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha feltöltötted a többletpontokat igazoló dokumentumot a felvi.hu-ra, akkor be fogják számítani, nyugodj meg.
2023. jún. 11. 08:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha szociális ismeretekből az emeltért 45 pontot kapsz pluszban, akkor a tanulmányi versenyért már csak 55 pontot kaphatsz.Ezt is csak akkor, ha a meghatározott versenyen érted el az eredményt.
2023. jún. 11. 13:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ nektek! :)
2023. jún. 11. 17:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!