Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha 20 kredit sikerül ebben a...

Ha 20 kredit sikerül ebben a félévben, érdemes otthagyni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Előre persze nem temetek semmit, lesz még 2 vizsgám, de nem érzem teljesen 100 százalékosan, hogy ebben a félévben ezt a 2-t meg tudom csinálni, így azért a legrosszabb esetre gondolok, ami a 30 kreditből 20-at jelentene ebben a félévben. Első félévben összejött 30/30, de ez a mostani félév elég brutál volt. Alapvetően szeretem a szakot, de tény, nehezen tudok olyan dolgokat megtanulni, ami annyira nem érdekel, tudom, ez senkit nem érdekel. Nem tettem magam tönkre, az is tény, ebben a félévben. A következő félévek érdekesebbnek bizonyulnak, ahogy néztem, szerencsére ráépülés sincs, de azért 20 kredit mégis csak kevés, ha úgy alakul.
2023. jún. 3. 21:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Figyelj,ha kivagy fáradva és csak dolgoznál,meg pihennél,nyugodtan passziválj.Nagy hátrány nem ér,ha elmész majd gyakornoknak az ottani szerzett valós szakmai tapasztalat lesz döntő,nem az,hogy hány kreditet buktál meg mennyi idő alatt végzed el.Én is csúszok 5 félével(nagyon elcsesztem,sok terápia és 4 félév passziváltatás van mögöttem),de mostani munkahelyemen nem kérdeztek rá.Elsőnél igen(semmilyen tapasztalatom nem volt.Mondtam,hogy magánéleti problémáim voltak a családban,teljesen megértették.Fél évig dolgoztam ott,utánna átvettek ide,most kedden kezdek).Szval a tanulásnál csak az egézségünk fontosabb,testi és lelki is.Így is élvégzem a szakomat (villamosmérnöki),de ha hamarabb kezdem a terápiámat nem juttok el idáig.Én csak kitartást tudok neked kívánni!
2023. jún. 4. 23:31
 12/16 A kérdező kommentje:
Sok évet ki is hagytam, az az igazság. 2018-ban érettségiztem, azóta csak egy emelt érettségit csináltam, így bőven kiestem a rutinból. Bár, a középsuli nem igazán volt kemény, ha megszólalt az ember, már megkapta a négyest. Szóval lehet, az is csoda, hogy idáig eljutottam, nem tudom. Egy-két szaktárs is mondja, hogy nehogy feladjam ilyen könnyen.
2023. jún. 5. 00:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Bele rázótsz idővel, ne hagyd ott. Milyen szakra jársz?
2023. jún. 5. 08:32
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még ennél is kevesebb lesz és első félévben is csak 15 kreditet szedtem össze, igaz én levelezőn csinálom. Ami viszont sikerült, az négyes-ötös lett, csak a matekhoz hülye vagyok, kelleni fog külön tanár.

Egyszer csak befejezem a sulit, még fiatal vagyok. Szerintem te se hagyd félbe, ha érdekel.

2023. jún. 22. 11:20
 15/16 A kérdező kommentje:
Végülis összehoztam egy 25-öt. Nem vagyok rá büszke, de majd legközelebb megcsinálom azt a 2 tárgyat. Nehéztárgyakról van szó, a csoport több, mint fele mind2-ből ugyanúgy bukott.
2023. jún. 24. 02:01
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 20at hoztam az éven nem tudtam bejárni órákra sajna egyébb okok miatt. De nem gáz szerintem nálunk ez nem számít rossznak, mert ezekből a tárgyakból a nagy rész is bukik aki bejár. Ne gáz a 25 csak arra figyelj, hogy maradj államin.
2023. jún. 24. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!