MBA szakon magyar nyelven oktatnak?
Ezt kifejtenéd? Ha nincs odaírva hogy angolul, akkor gondolom magyar. Ez miért baj? A magyar nyelv nem képes kifejezni, amit ott tanítanak vagy mi van?
Sok kérdésnél olvasom, hogy itthon nincs normális EMBIÉJJJ képzés, csak a JUESZÉJ-be van. Miért ne lehetne egy itthoni MBA képzés is jó az itteni körülményekhez? Sokan el vannak szállva ettől a jueszéj, bizniszz stb-től. Ahhoz képest, hogy 30 éve egy kommunista retek ország voltunk, szerintem nagyon is jó ide egy magyar MBA képzés
3. Az MBA módszertan lényege az esettanulmányok (case studies) feldolgozása. Ezek nagyon komoly, akár 100+ oldalas iparági tanulmányok, amelyeken a szerzők akár hónapokon át is dolgoznak. Egy komolyabb MBA programon század nagyságrendben dolgoznak fel esettanulmányokat. (Ezeket előre el kell olvasni, fel kell dolgozni, és onnan kezdődik az óra, hogy mindenki fel van készülve.)
Az esettanulmányok töredéke sincs magyarra lefordítva. Ebből következően ahol magyar a képzés nyelve, ott nincsenek esettanulmányok, ergo az nem MBA.
A másik, hogy a menedzsment nyelve az angol.
Elképzelhető, hogy én vagyok kasu hozzá, de továbbra sem értem, hogy mi zárja ki magyar nyelven az esettanulmányokat, meg úgy az oktatást? 🤣
"A másik, hogy a menedzsment nyelve az angol"
És akkor a magyar nyelv nem képes azt a szellemi magaslatot kifejezni, mint az angol, vagy mi a baj ezzel? Továbbra sem értem, hogy amit angolul le lehet adni, az mivel kevesebb, ha magyarul adják le. Magyarba nincs arra szó, amit angolul tanítanak? XD Tényleg nem tudod elfogadható érvekkel megindokolni. Ugye azt vágod, hogy Magyarországon magyar a hivatalos nyelv? Ha én itt akarok MBA lenni, akkor nekem nem kell, hogy angol Jueszéjjjj embííéjjjt oktassanak.
5. “mi zárja ki magyar nyelven az esettanulmányokat”
Az, hogy nincsenek magyarra lefordítva.
“meg úgy az oktatást?”
Az oktatást semmi, csak ha magyarul tanítasz esettanulmányok nélkül, akkor azt vezetés-szervezés szaknak hívják. Már alapképzésben is furcsa magyarul menedzsmentet tanulni, de posztgraduális menedzserképzésben… egy vicc.
"Az, hogy nincsenek magyarra lefordítva."
Ma már minden le van.
"Már alapképzésben is furcsa magyarul menedzsmentet tanulni, de posztgraduális menedzserképzésben… egy vicc."
Nekem meg az furcsa, hogy magyar hivatalos nyelvvel magyar ember megkérdőjelezi, hogy miért magyar nyelven van valami. Továbbra sem érted, hogy Magyarországon vagyunk, ide jó a magyar nyelvű is, nekünk nem kell mega hiper jueszéj embíéj
7. "Ma már minden le van."
😂😂😂
"Továbbra sem érted, hogy Magyarországon vagyunk, ide jó a magyar nyelvű is, nekünk nem kell mega hiper jueszéj embíéj"
Akkor miért kérdezed, hogy júeszéj embíéj-e a magyar nyelvű "MBA"? Nem az. Én erre válaszoltam, hogy ezen túl te miket képzelsz be magadnak, az a te egyéni szociális problémád. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!