Laptop egyetemre?
GTK-n tanultam, volt pár hallgató aki próbálkozott laptopon jegyzetelteni de nem ez volt az általános, elég gyorsan kell tudni ahhoz gépelni hogy lehessen tartani a tempót. Sok olyan tárgy volt ahol előre fel volt töltve az órai diasorok vagy feladatok, könnyebb volt ezeket kinyomtatni és rájuk jegyzetelni meg írni a megoldásokat illetve volt ahol annyit kellett jegyzetelni hogy külön füzetbe gyorsabb és egyszerűbb volt. Párszor próbáltam laptopom de nekem nem jött be így jegyzetelni.
2 olyan tárgy volt ahova kellett laptop pár alkalommal, de páros illetve csoport feladat miatt és annyi volt hogy a pár/csoport egy tagja hozzon. Voltak akik nem tudták ezt megoldani vagy elfelejtették, ilyen esetben a tanár hozott nekik egyetemi laptopot az óra elején, megoldották.
Én BTK-s voltam, szerintem az óráimon max. az emberek 10 százaléka jegyzetelt laptopon. Én például úgy csináltam, hogy kézzel megírtam a jegyzetet, aztán begépeltem, így egyszerre tanultam is azért közben és rendezettebb is lett. Olyan nem volt, mint az előzőknél, hogy kötelezően kellett bevinni, volt három számítógépes vizsgám, de ott az egyetem biztosította az eszközt, sajátot nem is vihettünk.
Viszont ettől függetlenül laptop vagy számítógép mindenképpen kell, ma már gyakorlatilag elengedhetetlen a beadandók, sokszor a vizsgák miatt.
Nem nagyon szoktam jegyzetelni rajta, mert nálunk nagyon sok a képlet és az ábra, amihez nem kényelmes.
De ettől függetlenül sokat viszem magammal, mert tök jó lehetőség pl arra, hogy megcsináld a projekt jellegű feladataidat vagy melózz közben.
Humán(abb) szakokon sokan használják jegyzetelésre is, igen.
Ha minden jól megy, akkor hamarosan felvesznek jogra. Én is szeretnék laptopot, mert én is nagyon csúnyán írok, és gépelni egyszerűbb is. Már most nézegetem milyet vegyek.
Én a füzeteket sem tudom úgy rendszerezni, hogy átláthatòak legyenek a jegyzeteim/Tudom, hanyag vagyok, stb/, úgyhogy még egy plusz a laptop mellett nálam az ez.
Levelező van tervben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!