Orvosi egyetemre (Pécs) milyen laptopot vegyek? Macbook Pro vélemények? Ki tudom használni? Ár arányban melyik éri meg a legjobban?
Szerintem egy air is bőven elegendő ha már Macos es laptopon gondolkodsz. Amúgy meg ma már a legtöbb laptop viszi a 3D orvosi képeket.
Kórházakban sem valami fancy gépek vannak
Anno 2010-ben én is izgatottan vetettem meg a legdrágább laptopot a szüleimmel, amit csak el tudtam képzelni, mert hát mégiscsak egyetemre megyek. Aztán szomorúan tapasztaltam, hogy semmi szükségem nem volt rá. Word, Excel, PowerPoint, böngésző, és néhány videót lejátszani - ennyit kellett tudnia hat éven keresztül. Az időm 70%-ában könyvből tanultam; na azok viszont sokkal többe kerültek, mint a számítógép. Az előadásdiákat én mindig kinyomtattam, mert szerettem rá jegyzetelni előadás közben, vagy utána hangfelvételről. Ez utóbbi alkalmak jelentették az örömteli egy-egy órát, mikor felkapcsoltam a számítógépet. Akkoriban még csak néhány embernek volt iPad-je, őket egy kicsit irigyeltem, de szerintem ma is kézzel jegyzetelnék. Gondoltam arra is, hogy majd szerzek anatómiai szoftvert, és akkor mennyivel jobb leszek, mint aki csak könyvből tanul. Hát nem. :D A legkevésbé ezen múlik az anatómiatudásod, viszont ha emiatt nincs időd olvasni a könyvet, akkor nagyon hamar hátrányba kerülsz. Az elsőéves könyvekért akkoriban 110 ezret fizettem, aztán még minden évben kb. 60 ezret. Ez azóta biztosan többe kerül. A gépem már hasznavehetetlen tragacs lett, de a könyveim még mindig itt állnak a polcon, és ha valami eszembe jut, kinyitom és megnézem. Ha Macbook-od lesz, akkor tagja leszel a helyi elitnek, mert arra a legtöbb diáknak 18 évesen nincs pénze, legfeljebb használtan. A mi évfolyamunkon egész konkrétan egy lánynak volt, de azóta biztosan ez is gyakoribb.
Röviden szólva: ha fix kerettel vágsz neki az egyetemnek, akkor a könyveket is számold bele, és aszerint vegyél számítógépet. Ha a pénz nem számít, akkor olyat vegyél, amitől boldog vagy. Ha nagyon nem futja rá, akkor a legolcsóbb Windows-os is jó lesz.
Milyen programról szólt a fáma a rémhírekben?:)
Én is régebben jártam oda, akkor az SPSS (statisztika) volt az egyetlen program amin felmerült hogy gyakorolni kéne, meg egy 3D anat atlaszom volt még. A járvány alatt online oktatás során persze ott is használták a Teamst, ahogy hallottam. Ezek mind elfutnak egy átlagos laptopon, max. nem egyszerre.
2-esre reflektálva, a könyvek ára miatt annyira nem aggódnék manapság, rengetegből kering PDF, nem muszáj megvenni mindig mindent.
Szóval a helyedben vennék egy jó középkategóriás laptopot, nem kell a legdrágábbnak lennie. Nem ezen fog múlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!