Azokhoz szólok akik csúsztak az egyetemen! Ti folytatottátok azonnal vagy passziváltatok esetleg ott hagytátok?
Most én arra gondolok, hogy amikor megbuktál az utolsó vizsgalehetőségen is és kiderült, hogy csúszol 1 évet.
Mit csináltál? Folytattad vagy szünetet tartottál esetleg ott hagytad a szakot?
Az első jól mondja.
Az ilyen visszajövök fél év múlva stb tuti bukó.
Én passziváltattam egy szemesztert, de mert egy elég ráépülős tárgyat buktam nem azért mert megviselt volna. Következő félévben talán 3 tárggyal kevesebbet tudtam volna felvenni és mivel fizetősen voltam nem akartam így arra is igényelni a diákhitelt. Következő szemeszterben újra felvettem azt a tárgyat meg amit lehetett előre 5. félévből és csináltam tovább, nem volt utána olyan tárgy ami ne lett volna meg elsőre.
Végén jól alakult mert következő őszi szemeszterben meg így nem volt olyan sok tárgyam, el tudtam kezdeni szakmához kapcsolódó diákmelót és államvizsga előtt már fel is vettek a céghez junior poziba. Viszont a passziválás miatt 9 helyett csak 8 félévre kellett így a hitelt felvennem.
Nekem kicsit más volt a helyzetem. Legutolsó félévben nem sikerült egy vizsgám (első próbálkozás volt), viszont végzősként hamarabb vége lett a vizsgaidőszaknak, mint a többi évfolyamnak, így már nem volt lehetőségem újra elmenni. Nem passziváltattam, hanem következő félévben újra felvettem és megcsináltam.
Az első opciót jelöltem, mert az áll a legközelebb a helyzetemhez, de ettől függetlenül azért megviselt. Főleg azért, mert már nagyon közel voltam a végéhez: az az egy tárgyam hiányzott, sikerült a felvételi a mesterképzésre és megvolt a nyelvvizsgám is, ami a mesterhez kellett. Egy darabig sírtam, de igazából azóta jól alakult az életem, próbálok arra gondolni, hogy ennek így kellett lennie :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!