Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen van valamilyen...

Egyetemen van valamilyen esély a tandíj csökkentésére ? Jogot szeretnék tanulni a pontjaim alapján úgy hiszem bár meg semmi sem biztos hogy felvesznek ,de nem az állami tagozatra. Ezért már most agyalni kezdtem hogy mit fogok tudni tenni azért hogy.?

Figyelt kérdés

..az egyetem költségeinek finanszírozása valamivel egyszerűbb legyen . Gondolkodtam munkan, diakhitelen ,de az a legnagyobb problémám hogy mivel árva vagyok (félig árva) ezért szülői részről már nem varhatom a segítséget . De azon agyaltam hogy fogom én bírni egyben a munkát és a nappali tagozatot ? Mi az amit tenni tud egy ember ebben a helyzetben? Egyszerűen csak agyalok és nem találom a megoldást . Ha valaki tud bármilyen támogatásról vagy van valamilyen ötlete azt megköszönném

19/L

2023. máj. 23. 21:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#10: Minden tárgyhoz tartozik a tantervben egy fix kreditpont, ami általában 2 és 5 között szokott lenni, és elvileg azt fejezi ki, hogy az adott tárgy teljesítéséhez relatíve mekkora idő- és energiabefektetés szükséges. (A gyakorlatban ez nem teljesen reális minden tárgyra, de ezt hagyjuk.) Az úgynevezett súlyozott kreditátlag (a tanulmányi átlag egyetemi megfelelője) azért lett kitalálva, hogy egy magasabb kreditpontú tárgyból kapott ötös többet érjen, mint egy alacsonyabb kreditpontú tárgyból szerzett ötös. És természetesen a magasabb kreditpontú tárgyból szerzett kettes jobban lehúzza az átlagodat, mint az alacsonyabb kreditpontú tárgyból kapott kettes.
2023. máj. 26. 15:25
 12/13 A kérdező kommentje:
De ha mondjuk felveszel valamit ami magas kredit számú nem áll fenn az esélye a könnyebb bukásnak ? Gondolom vannak tárgyak amiket kötelező felvenni .
2023. máj. 30. 01:22
 13/13 anonim ***** válasza:
#12: A tárgyak általában nagyjából 90%-a kötelező, úgyhogy ezek felvételét nem lehet elkerülni, ha a végén diplomához akarsz jutni.
2023. máj. 30. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!