Az emberek miért várják el a tanároktól hogy 'hivatástudatból' dolgozzanak?
Akik így gondolják általában nem emberekkel dolgoznak.
Egy mérnöknek nem kell a számok érzelmeivel foglalkoznia.
Értem, hogy mire irányul a kérdés, még ha nem is szerencsés a megfogalmazás.
Mindazonáltal szerintem jogos elvárás a társadalomtól, hogy - az anyagi megbecsülés mellett - hivatási tudattal is rendelkezzen egy tanár (az orvoshoz vagy jogászhoz hasonlóan). Máskülönben PTSD-vel fogják diákok tömegei maguk mögött hagyni az iskolapadot.
Kedves 5, a mai gyerekek amúgy is ptsd-vel meg rosszabbakkal lesznek felnőttek, mert ahogy oktatás és egészségügy sincs rendes, úgy mostmár jövőkép sem adatik meg nekik. Már a mostani korosztályomnak sem, (20-30) esélye nincs saját ingatlanra aki nem akar 30 évre hitelt és keres havi másfél milliót, vagy örököl 2 -3 házat.. értitek. Nem ez az alap, átlag 20 éves miben reménykedhet? Egyetem és külföld maximum. Ez szomorú, na így biztosan mindenki mentálisan egészséges lesz, és remek szülők lesznek a következő generációnak!
Hát kisfiam élünk, igaz se oka se célja, de azért dolgozz és ne legyél depressziós.
Ez a jövő, kivéve annak aki szerencsés vagy gazdag, vagy elhúz a fenébe, vagy nem szül, vagy már beletörődött.
Én a már sérült és nem szül kategória vagyok
"Én a már sérült és nem szül kategória vagyok" - sajnos ismerős helyzet...
"Már a mostani korosztályomnak sem, (20-30) esélye nincs saját ingatlanra aki nem akar 30 évre hitelt és keres havi másfél milliót, vagy örököl 2 -3 házat.. értitek. Nem ez az alap, átlag 20 éves miben reménykedhet? Egyetem és külföld maximum. Ez szomorú, na így biztosan mindenki mentálisan egészséges lesz, és remek szülők lesznek a következő generációnak!" - Igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!