Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van ehhez az egeszhez joguk?...

Van ehhez az egeszhez joguk? tobbi lentebb.

Figyelt kérdés

osztalytarsam tavaly annyi beirast gyujtott ossze, hogy eljutott volna a fegyelmi eljarasig. azonban adtak neki meg egy eselyt, hogy csak akkor kell fegyelmire mennie ha a kovetkezo (mostmar ebben) a tanevben kap barmilyen beirast is. idenre ossze is szedte magat, magatartasa sokkal sokkal jobb, nem csinal mar semmi rosszat, nem is hangoskodik, minden rendben vele.

azonban tortent egy kis felreertes, es most elegge nagy bajba kerult.

ami valoban tortent:

egy fiu (akivel joban voltak, szoktak neha hulyeskedni) taskajabol kilogott a penztarcaja meg a toltoje, es ezt osztalytarsam a fiu szeme lattara kivette es 1 meteres korzetben jarkalt vele, latszott rajta hogy nyilvan vissza akarja adni, csak kicsit szivatta ot, en is ott voltam, nekem is kezembe adta ezt a ket targyat egy pillanatra, eppen mar adtuk volna vissza a sracnak, de erre megjelent egy tanar. azt allitotta hogy o vegignezte az egesz esemenyt, meg lett vadolva lopassal. az ofo is megjelent, el lett neki mondva hamisan a tortenet, aki ezt tovabb terjesztette az igazgatonak is. na hat o arrol tudott hogy osztalytarsam lopni probalt, igy igazgatoi intot adott neki. na most a tavalyi megegyezes alapjan fegyelmire kene ot kuldeni, de kedves ofonk kitalalta hogy megse kelljen, helyette minden egyes szunetben az igazgatoi iroda elott kell allnia, es senki nem mehet oda.

amint ezt megtudtuk, es elso szunet volt hogy ott kellett acsorognia, en megkerestem a fiut akit "meglopott" hogy ugyan mondja mar el az igazgatonak hogy ez az egesz sztori nem igy volt. oda is mentunk, nagyon csunyan le lettunk uvoltve, azt mondta ha nem megyunk el es nem hagyjuk abba a magyarazkodast akkor mi is igazgatoi intoben reszesulunk. meg hogy ne probaljuk elmeselni a dolgokat, mondvan hogy tanar latta az esetet es neki hisznek.

azota pedig terjengenek a pletykak, a buntetett osztalytarsam anyukaja is bement az igazgatoval beszelni, neki is hamisan lett elmondva a sztori.

az is ki lett talalva hogy mi megfenyegettuk a fiut hogy azt mondja nem volt semmi, meg hogy osztalytarsam kezebol en szedtem ki a ket targyat ilyen "add mar neki vissza" modon.

senki sincs meghallgatva, nekem meg megszakad a szivem ahogy artatlanul ott acsorog osztalytarsam es nezi ahogy masok elvannak.

tenyleg ez lenne a helyes eljaras? hogy meg se hallgatnak senkit, csak annak a tanarnak a megfigyeleseire tamaszkodnak, aki kozben felig jegyzetelt, kozbe beszelgetett, nem is hallott semmit az egeszbol, a latottakbol kovetkeztetett?

ugy erzem hogy innentol kezdve az egesz iskola is odamehet es elmondhatja hogy a sztori nem igy volt, nem fog szamitani, hisz "tanar latta az esetet"

ennyire nem szamit a diakok megfigyelese, velemenye? mitevok legyunk?

#büntetés #fegyelmi eljaras
2023. máj. 13. 07:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Lopott. Ennyi. Az, hogy utána visszaadta stb. már csak körítés, magyarázkodás. Aki más holmiját elveszi az lopás. Mi nem világos ezen?
2023. máj. 13. 08:48
 12/20 A kérdező kommentje:

hanyszor mondjam meg el hogy nem magaval a buntetessel van bajom, hanem azzal hogy mast nem buntetnek meg ennyire sulyosabb tettekert?

annyi megalaztatas van a mi iskolankban, rengeteg vita, szivatas meg minden, es nem erdekel senkit se, de erdekes az osztalytarsam felett itelkeznek, aki a tobbi regebbi ugyhoz kepest nem is csinalt semmit.

nekem is volt mar hogy elvettek a telefonomat aztan direkt nem adtak vissza egy ideig, nagyon sok konfliktus van az iskolankban, es nem foglalkozik senki vele, de erdekes, a szoban forgo osztalytarsamat nagyon regota alaptalanul buntetgetik.

valoban kisse szabalyt sertett, de nekem azzal van a bajom hogs kiveteleznek vele.

2023. máj. 13. 09:02
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"hanyszor mondjam meg el hogy nem magaval a buntetessel van bajom, hanem azzal hogy mast nem buntetnek meg ennyire sulyosabb tettekert?"

. Azt azért érted, hogy az osztálytársad "visszaeső"?

Egy iskola számára nem csak tettet és retorziót kell mérlegelni, hanem nevelési célt is meg kell valósítani.

Most őszintén szólva, az igazgatói iroda előtt ácsorogni messze nem egy súlyos büntetés, és bár alapvetően értelmetlennek és öncélúnak gondolnám, lehet, hogy éppen ez óvja majd meg őt attól, hogy a egy másik szünetben még nagyobb hülyeséget csináljon.

2023. máj. 13. 09:28
 14/20 A kérdező kommentje:

ertem en hogy visszaeso, de szerinted ballagas elott egy honappal szandekozik "visszaesni" amikor most 9 honapon keresztul igenis jo magaviseletu gyerek volt?

megertem a tanarok szigorusagat arra tekintve hogy tavaly majdnem fegyelmire ment, de az a baj hogy ugy erzem hogy vele a kezdetektol fogva kiveteleztek, itelkeztek, es egy kicsit lecsillapodtak erre a tanevre es most megtortent a legelso kis felreertes es bolhabol elefantot csinaltak.

en osztalyfonokkent pedig negyszemkozt szidnam le a gyereket es nem még egy modositott sztorit terjesztenek tovabb az igazgatonak :(

2023. máj. 13. 09:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"de szerinted ballagas elott egy honappal szandekozik "visszaesni" amikor most 9 honapon keresztul igenis jo magaviseletu gyerek volt?"

. Most erre honnan a f*szból kellene tudnom válaszolni? Nem ismerem a gyereket, annyiból lehet következtetni, amit leírsz. De ha nyolcadikosról van szó, akkor hát ez pont az az időszak, amikor tombol a nihil már a diákok közt, mert mindenkit vagy felvettek középiskolába, vagy még fut egy kört, hogy valamelyik gyűjtőbe bekerüljön, úgy hogy még ezt a lehetőséget se zárnám ki.

Ha meg a kezdetektől pikkeltek volna rá, akkor nem fenyegetik a fegyelmivel, hanem el is jut oda. Egyébként ott lehetett volna egy felfüggesztett kizárást hozni (nyilván azért nem történt, mert ez plusz délutáni program és papírmunka), ami az eredmény szempontjából majdnem ugyanaz, vagyis a következő kihágás után repül (annyi eltéréssel, hogy akkor elvileg a következő tanévet tiszta lappal kezdhette volna). Nem látom a következetességet a tanárok részéről, de a tény, hogy az osztálytársad ebben az évben már sokkal jobban összeszedte magát, egyértelműen őket igazolja, és azt, hogy úgy tűnik, nála a keménység ér el eredményt.

2023. máj. 13. 10:07
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem kerek a történet... Úgy érzem, van itt valami elhallgatott információ, amit visszatartasz. Az az eddigi kommentekből kiderült, hogy te véded őt, következésképpen az elfojtott info őt terhelné.

Lehet, talán kerek-perec őszintén le kellene mindent írnod és egyszer, amikor ítéletet hozol magadban, őszinte lehetnél magadhoz.

Hány stikli kellett, mire oda jutott, hogy szóba került a fegyelmi?

Alapvetően milyen tanuló, mennyire támogatja, bomlasztja az óra és az oktatás haladását? Mennyire szorgalmas/hanyag?

Mit tartalmaz az, hogy szokott szórakozni azóta is?

Nekem az a gyanúm, hogy bőven sáros az illető. Lehet, nem a mostani eset miatt, csak ez volt az ún. utolsó csepp. Elég, ha a mondottak fele igaz csak; a többi, megfenyegetés utáni dologgal együtt kicsapja a biztosítékot.

Ha te lennél az illetékes, hány ilyen stiklijét néznéd el? Meddig tolerálnák a sok szórakozását, amivel másoknak árt közvetve vagy közvetlenül? Csak őszintén!

Tudom, a haverod, de ettől vonatkoztass el!

Akkor is így vélekednél, ha egy általad nem kedvelt személyről lenne szó?

Nagyon gyanús nekem, hogy itt megy részedről a ferdítés, terelés (sugalmazás)

2023. máj. 13. 11:16
 17/20 anonim ***** válasza:

Felhoznám a saját példámat; általánosban (főleg alsóban) kiközösített voltam. Amikor elegem lett belőle, visszavágtam. „Érdekes” módon a tanárok azt nem látták, amikor engem megaláztak, de amikor én tettem valamit, akkor azt valahogy mindig észrevették, és sorozatosan kaptam a beírásokat. Pedig jó tanuló voltam, érdekelt is az iskola, külön szakkörökre meg versenyekre is jártam. Aztán eljutottunk ahhoz a ponthoz, hogy ki akartak rúgni, és állítólag a tanítóm térden állva, sírva könyörgött az igazgatónak, hogy ne csapjon ki. Pedig nem voltam rossz gyerek, szándékosan kárt soha senkinek nem okoztam.

A történethez egyébként hozzátartozik, hogy a fő felbújtónak az anyja a helyi önkormányzatnál dolgozott, az én apám meg híresen alkoholista volt, szóval ezek alapján én is el lettem ítélve az iskolában, annak ellenére, hogy általánosban sosem volt 4-esnél rosszabb az év végi jegyeim átlaga.

És természetesen nálam is az volt, hogy én elmondtam, hogy engem bántottak és csak védtem magam, pont nem érdekelt senkit.

Volt egy olyan konkrét esetem is, hogy futottam be az épületbe, mert becsöngettek, a kedves osztálytárs (neki meg ott tanított az anyja...) rám csapta az ajtót, én pedig reflexszerűen magam elé tettem a kezem, és így kitört az üvege. Rögtön az volt, hogy én szándékosan kárt okoztam, ezért ki kell fizetnem az üveget. Persze a tanárgyerek rögtön letagadott mindent, vele nem is foglalkoztak...

Szóval én ezek alapján el tudom hinni, hogy a gyerekre rászálltak a tanárok. Persze attól még lehet, hogy nincs így.

2023. máj. 13. 13:24
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha ilyen lenne a helyzet, ahogy az utolsó írja (nem vagyok ebben biztos, hogy itt is ez a helyzet), akkor bizonyíték, bizonyíték és bizonyíték. És akkor bele kell állni a fegyelmibe, mert akkor kijátszhatók a bizonyítékok, amik alapján nem csak, hogy megbizonyosodhatunk az ártatlanságról, de szem elé kerül a valódi "bűnös".

De nyilván ez csak akkor játszható el, ha valóban olyan a helyzet, mint amit a 17. komment ír. (én valahogy ezt nem tudom a kérdésben leírtakba belelátni)

2023. máj. 13. 15:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez egy hü lye éretlen kölyök, csak akkor fog tényleg megjavulni, ha kiteszik.
2023. máj. 17. 22:46
 20/20 A kérdező kommentje:
nagyon szepen koszonom mindenkinek a valaszat, vegul az lett a megoldas hogy kiiratta magat orvossal a gyerek, aztan amikor esetleg be kell menni, azt tuleli.
2023. jún. 11. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!