Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanárnak az mekkora hibája...

A tanárnak az mekkora hibája ha konkrétan semmiért se ad beírást csak ígérget vagy fenyeget de ezt is csak nagyon durva dolgokért? (Tesi, Bio. tanár)

Figyelt kérdés

Van 1-2-3 olyan oszt. társam akik a kamaszkorban nem igazán ismernek tiszteletet, szabályokat. És a tanár csak néha néha rájuk szól de különösen nem érdekli őket de az én helyemben már vagy 15 szaktanáriuk lenne.

Egyszer floorballoztunk és az egyik neki dobta az űtőt a falnak idegességébe és konkrétan leomlott egy kis vakolat de a tanár csak annyit szólt hogy: Hé Hé, na, na meg kinevette. (tudtommal rongálásért ofő. intő jár asszem vagy valami olyansmi) de hogy nekem ez az égész így no sense hogy nem tud fegyelmezni és a töritanárommal ugyan ez a baj, konkrétan töri órán egymást fegyelmezzük mert a tanárnak nem tűnik fel hogy van vmi ami zavaró tényező és meg kéne szüntetni.

#szabály #tanár #iskola #kamaszkor #Iskolai Bűntetések
2023. máj. 9. 20:10
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Nem elég következetes. De ő is csak ember.
2023. máj. 9. 20:20
 2/10 A kérdező kommentje:
Oké, de ő is bajba kerülhet ha nem ad büntetést vmiért amiért kellett volna.
2023. máj. 9. 20:22
 3/10 Király vok de te is 2 ***** válasza:
49%
Nyugi velem én igazgatóit kaptam mert a legkisebb ütéssel hasba vágtam haverom meg kirugta majdnem haverom (belerugott az álkapcsába) álkapcsát erre meg annyit kap hogy nem mehet osztalyk.
2023. máj. 9. 21:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Közoktatás süllyedő hajó. Kis pénz, kis foci.. Meg milyen kliséket lőjjek még el? Miért kerülne ugyan bajba azért mert nem ad intőt? Ha nagy probléma lesz a vakolattal, majd kifizeti a szülő, de őszintén, én tavaly végeztem tanárin. Oké, én fiatal vagyok, és év elején még próbáltam fegyelmezni, de aztán év végére már nem érdekelt. Szerintem itt már alapjaiban vannak gondok az otthoni neveléssel is, a tanárnak már édes kevés hatalma van a diákok felett. Azóta már nem vagyok tanár én sem. Jobb is.
2023. máj. 9. 21:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Minek adjak beírást? Hogy a szülő otthon lehülyézzen, a gyerek meg a helyszínen kiröhögjön? Csak magamnak csinálok pluszmunkát.
2023. máj. 9. 21:35
 6/10 Király vok de te is 2 ***** válasza:
#5 nekem persze betudták írni bruhh
2023. máj. 9. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor felteszem azért sem adnak mert ahogy írták a szülők képesek emiatt letámadni a tanárt akkor is ha teljes mértékig a drága gyereke volt a hibás.

De ott van az is, hogy nagyjábból semmit nem érnek ezekkel a beírásokkal. Megkapják aztán mimtha mi sem történt volna. Kapnak még egyet akkor mi van?

Semmi. Annyit hogy gond legyen belőle nehéz összeszedni.

Ezenfelül ott van az is, hogy vannak olyan diákok akik meg is sértődnek, hogy a tanár merészelt beírni neki amikor letépte a lámpát és a másik gyereket verte vele. Ennek hatására pedig még nehezebb lesz velük dolgozni az órán még rosszabbak lesznek. Közben pedig a beírással nem ért el semmit mert Pistike befejezi az évet aztán mintha nem is történt volna semmi.

2023. máj. 10. 07:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Oké csak ezt nem tartom helyesen és nem csak én vagyok ezzel így mert ismerőseimnek is hasonló a véleménye mint nekem a mai fegyelmezésről.
2023. máj. 10. 19:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a diákok rendszerint elég sok mindent kritizálnak a tanárok munkájában. Van, hogy jogosan van, hogy a tanár is úgy gondolja ha máskor nem akkor utólag és van, hogy nem jogosan.

Nem tudom pontosan ez melyik helyzet, akár négyszemközt megpróbálhatsz beszélni is vele erről.

Ezenkívül pedig nem árthat elgondolkodnod azon, hogy vajon mikre kellhet figyelnie a tanárnak, amire nem feltétlen gondolsz.

Gondolok itt olyanokra, hogy a fegyelmezést, viselkedést nem csak arra az órára kell átgondolniuk mert egy-egy rossz döntésnek nagyon sok következő órán meglehet a böjtje. De ott vannak a feljebb már említett szülők is és még sok minden. Az is lehet, hogy valamelyik kollégájával beszélt valamit ami miatt most így jár el és még sok sok lehetőség van.

De szerintem az a legtisztább valahol négyszemközt megkérdezed tőle. Próbáld meg nem letámadni, normálisan inkább érdeklődve megkérdezni.

2023. máj. 11. 06:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

8, Szerintem ez olyan, hogyha valósan elkezdenének fegyelmezni a tanárok akkor jönne be a sok szülő panaszkodni. Szerintem itt alapból nem a tanári fegyelmezéssel van baj hanem azzal hogy a szülők otthon egyáltalán nem fegyelmeznek, vagy az a fegyelmezés hogy akkor elveszem a tabletet és Nem játszhatsz vele... Sajnos nagyon érezni már hogy a legtöbb gyereknek a telefon meg a tablet a legjobb barátja, és az iskolában meg ugye általában nem használhatják szóval így sem értik hogy ott hogyan kéne viselkedni.

A tanároknak nagyon meg Meg van kötve a keze ilyen téren hozzáérni nem érhet hozzá a gyerekhez ha meg elkezd kiabálni akkor mit gondol magáról... Szép szóra nem igazán hallgatnak már a gyerekek de szerintem ezt te is tapasztalod. Nekem is volt egy olyan esetem, hogy az anyuka bejött miután szaktanárit adtam üvöltözni hogy az ő gyereket amúgy le kell foglalni az órán bla bla bla. Hát hiába foglalod le meg adsz feladatot, hogyha nem kap annyi ingert, mint amit a tiktok ad neki akkor nem tudsz vele mit kezdeni. És ettől csak rosszabb lesz mert most ért be a csók úgyhogy nagyon sok olyan gyerek lesz aki csak a pénz miatt született, nincs vele foglalkozva.

Szóval összességében amíg én tanár voltam már nem nagyon érdekelt A fegyelmezés. Volt egyszer kétszer hogy bekeményítettem, kiosztottam pár egyest meg szaktanárit, de igazából nem nagyon érdekli az se a gyerekeket. Én mindig elmondtam nekik hogy a saját érdekük az ha figyelnek az órán, a legtöbbjüket nyilván nem hatotta meg utána meg jöttek oda a dolgozatnal hogy 'Tanarnoo ezt nem is tanitottaa'. Ugyhogy összességében nem csodálom hogy egyre kevesebb tanár van, harcolnak a semmiért..

2023. máj. 11. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!