Harmadikba Introvertáltként megéri átmenni másik suliba ?
Jelenleg másodikos vagyok középsuliba,kollegiumba járok. 4éves a suli,de értségi nélkül,de 2 szaklevéllel és eddig jó volt minden csak a szobatársaimmal már nem annyira jó a kapcsolatom és nem is járnak .Elég rossz a kolin mert senki mást nem ismerek ott.A sulival nincs nagy bajom csak nem tudom meg e éri ennyit járni.
És találtunk egy új sulit ami csak 3 éves ugyan az a szak és közelebb is van. Arra az 1 évre megéri újra kezdeni nekem? Elégg nehezen is ismerkedek is mert introvertált vagyok főleg egy új osztályba ahol régtől ismerik egymást .
Ha átiratkozol nem kell újra kezdened, hanem tananyagban való haladásodnak megfeleló osztályba dobnak be.
Az introvertáltaknak kell az egyedüllét, feltöltődés és erre nem alkalmas a kollégium, hiszen nincsen elszeparált embermentes kis kuckód.
Ha tudod a teljes introvertáltság jeleit, definícióját, akkor tanuld meg annak megfelelően kezelni önmagad.
S ne félj az új helyektől, emberektől, max leszív a nagyobb közösség.
Én pl szünetekben mindig az ápolói szobába vonultam el, hogy csökkentsem a tömeg általi leszívódást vagy jó időben az udvar egyik eldugottabb helyén pihentem. De pl általánosban rajztanárom kiengedett a rajzterem teraszára elvonulni.
Az introvertált ember kisebb pár fős közösségben érzi magát komfortosan, alakítsd ki.
Nem feltétlenül kell, hogy osztálytársad legyen az illető.
Nekem pl idősebb suli társaim voltak, akikkel jobban megtaláltama közös hangot, meg iskolán kívül.
A barátok mások, mint az osztálytársak. A barátokat te választod, az osztálytársakkal meg csak be vagytok dobva egy helyre, de egészen más személyiségek lehettek.
Ilyen lesz később a munkahely és kollegák.
Egy alap kommunikációt meg kell tanulnod, ahogy azt is: viselkedj rendesen minkivel, köszönj és bánj emberként velük, az azon túli dolgok pedig eltérhetnek, mint pl személyiség, tevékenységek, mentalitás stb.
Anno suli után alvással kezdtem a hazaérés után, amíg pedigalkalmazott voltam bezsúfolt közösségekben, akkor is alvás volt meló után.
Aztán startoltam mindennel pihi után.
Nem mindenkinek való a kolesz.
Ott nem tudtam volna énidőt tartani, elvonulni, feltöltődni és kötöttségek nélkül magamra formálni az időbeosztásomat, ami számomra előnyösebb.
Keresd a megoldásokat, tudd mire van szükséged és próbáld kialakítani a számodra előnyösebb helyzetet, megoldásokat, hogy megfelelően funkcionálj.
A kommunikációban mindettől függetlenül fejlődj, mert mindenhova kell.
Ismerkedéstől a párkapcsolatig és a karrierig minden területen.
Olykor kell tömeg előtt beszédet tartanom, totál leszív, de sokat fejlődtem, mára az aki nem ismer extrovertáltként ítél meg elsőre.
(dehogy, 2 hét kell mire kiheverem xD azaz feltöltődök)
Aztán ezt is orvosoltuk párommal, ilyen esemény után az első hétvégén lelépünk kikapcsolni csendes helyekre.
Mindegy hogy túra vagy üdülés stb formájában, csak számunkra kikapcsoló program legyen.
Gondold át mi lenne a jobb, mik kellenek, hogy pl feltöltődj, majd beszéld meg szüleiddel szépen.
Tényleg kell-e suli váltás vagy csak magadat kell jobban megismerned és annak megfelelően kialakítanod a dolgokat?
Merj segítséget kérni, ha egyedüllétre van szükséged. Ahogy pl én is a tanáromtól, suli dokitól stb.
Tanuld meg a kommunikáció ezen területét is, hogy jobb legyen számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!