Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire könnyű megbukni...

Mennyire könnyű megbukni emelt történelem érettségin?

Figyelt kérdés

Szerdán írom, nem ismerek magamra, de szó szerint nem tudok semmit. Középszintű is necces lenne. Nem tudtam megtanulni a késői elhatározásom miatt, és valami miatt amit nem tudok, egyszerűen elterelődött a figyelmem ahányszor neki álltam, és ebből csak időpazarlás lett. Bár mindig is nehezen ment a történelem elsajátítása, nem tudtam, hogy nem leszek képes rá félkészülni.

12 pontot el lehet érni így, vannak feladatok amiket józan ésszel meg lehet oldani, vagy biztos a bukás?

Esetleg valami tipp mit nézzek át hátha, vagy hogyan kell esszét írni, mert ennek menetét sem tudom.

2023. máj. 7. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Ha kijártad a középiskolát, akkor nem lehetsz annyira tájékozatlan, hogy megbukj. Mindenesetre még két nap alatt olvasd végig a 4 tankönyvet, ha ezt eddig nem tetted.
2023. máj. 7. 22:59
 2/7 anonim ***** válasza:
18%
Elég könnyű! ha így állsz neki,akkor már buktad is, ha nem hiszel magadban, neki se menj, inkább kérd át magad az őszi pótlásra, addig megtanulod. simán bukni fogod, ott leblokkolsz majd, görcsölsz, esélyed sem lesz! Higgy nekem, biztos a bukás, jobb megelőzni, és jelezni, hogy inkább ősszel pótolnád! Gondold el az égést, hogy a kihirdetéskor a te neved mellett karó van!
2023. máj. 8. 09:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, tavaly elmentem emelt törire úgy , hogy nagyjából csak az ókorról és a középkorról volt fogalmam és 39% lett…

Úgy van összeállítva a két rész, hogy forráselemzésből és valamennyi logikai gondolkodásból össze lehessen kaparni egy kettest legalább. Csupán abból, hogy tényeket állapítasz meg az esszéknél a forrásból és írsz hozza valamilyen következtetést, már kapsz pontot. Még úgy is, ha úgy érzed, hogy butaságot írtál. Csak arról írj, ami a megadott téma ês attól ne kanyarodj el

Utolsó nap személy szerint már csak zanza tv-t néznék, neveket, fogalmakat, egyáltalán egy kis benyomásszerzéshez, hogy miről is van szó

2023. máj. 8. 21:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Szóbelivel lett együtt 39% vagy anélkül?
2023. máj. 8. 22:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szóbelivel
2023. máj. 9. 11:09
 6/7 bbenjoe ***** válasza:
100%
Szerezz be egy történelmi atlaszt, amit használhatsz majd és azt tanuld meg kezelni. Sok témához rengeteg információ benne van. Dátumok, nevek, helyszínek. Csak tudni kell, hogy mit hol kell benne keresni.
2023. máj. 9. 11:45
 7/7 anonim válasza:
100%

Én is így vagyok, de én tavaly már leraktam a közepet. Idén én is emeltezem.

Én úgy csinálom, hogy olvasom és a nagyon fontos dolgokat kiírom vázlatosan. Már nem is tudsz mindent átnézni, ne is akard!

Akikről, amikről mindenképp legyen fogalmad:

Athén, Róma az ókorban, Szent István, Szent László, II.András, Könyves Kálmán, IV.Béla, I.Károly, Zsigmond, Hunyadi Mátyás.

Első és második világháború!

Hitler, Sztálin, Horthy, Kádár, Rákosi.

Esetleg Széchényi és Kossuth, meg az ipari forradalmak.

Nem kell mindent megjegyezni, elég ha három infót tudsz elmondani mindenkiről, csak azokat tényleg tudd, illetve a forrásokat mindenképp használd!

2023. máj. 9. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!