Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki nem 18 évesen, hanem...

Aki nem 18 évesen, hanem később kezdte az orvosit (huszon, harmincévesen) az az egyetem alatt hogyan tartja el magát?

Figyelt kérdés
Lehet dolgozni az egyetem mellett? A tanulást megtudnám oldani,csak arra lennék kiváncsi,hogy a kötelező órák mellett jut- e idő arra is,hogy dolgozzon az ember?D
2010. okt. 10. 00:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit dolgozni tudnál mellette az rámenne a szak költségeire. Nagyon drágák a könyvek.
2010. okt. 10. 00:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Azt tudom sajnos,mert most egészségügyi szakképzére járok és rendelnem kell a medicinátol meg a semm. kiadótól is könyveket:(

De az igazi vágyam az,hogy orvos lehessek,viszont 30 éves koromig csak nem tartathatom el magam anyámmal (vagy tovább)...nagy dilemmában vagyok:(

2010. okt. 10. 00:59
 3/6 anonim ***** válasza:
92%
Az orvosis barátaim egy hete nagyjából úgy néz ki, hogy reggeltől estig (8-18h) benn vannak az egyetemen, aztán tanulnak, demot csinálnak, tanulnak, tanulnak, és időnként hatalmas bulikat tartanak, hogy ne kergüljenek bele. :) Lehet máshogy is csinálni, csak akkor sosem lesz diplomád, csúszni meg nem gazdaságos a csillagászati összegű költségtérítés miatt... szóval hacsak nem heti 2*2 órában dolgoznál, akkor elég lehetetlen küldetésre pályázol - főleg, ha jó szakember akarsz lenni, de amúgy is.
2010. okt. 10. 01:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozni azért nem tudsz mellette, mert nem igazán van olyan munkahely, ahol te szabod meg, hogy mikor akarsz dolgozni. Az órákat meg nem úgy pakolod ahogy szeretnéd, mert szerintem az összes orvosin (de legalábbis nálunk Szegeden biztosan) csoportokra vagyunk bontva, így meg van adva, mikorra kell felvenni.

Első évben még nincs annyira vészesen sok óra (mondjuk 32-34/hét), most másodikban kifejezetten kevés órám van (28/hét...de sokkal több a tanulás), viszont negyedévben ha az ember be akar járni mindenre, akkor tényleg reggel 8-tól este 8-ig.

Úgy gondolom, hogy aki orvosira járt, azt általában eltartja vki. Fiatalabb korban a szülők, idősebb korban meg mondjuk a férje/felesége/élettársa.

Azért szerintem úgy is megoldható az egyetem, ha csak gyakorlatokra jársz be, szóval ha mégis találsz olyan munkát, amire van időd mellette, akkor végül is lehetséges. De iszonyat fárasztó lesz, arra készülj fel.

Amúgy a szüleiddel kell megbeszélni, hogy hajlandóak-e/el tudnak-e tartani 30 éves korodig.

2010. okt. 10. 08:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat,én mindenkit felpontoztam. A szüleim ha el is tudnának tartani nem szeretném a nyakukba varnni magam ennyi időre. Abban bizok jelenleg,hogy olyan szakképesitséem lesz amivel tudok maszekban dolgozni. A párommal bezséltem erről és tlejes mértékben mellettem áll,bár ő sem keres csillagászati összegeket de zat mondta megoldjuk. :) Majd kiderül! De meg fogom próbálni,mert életem végéig gyötrődnék ha nem tenném,ebben biztos vagyok.
2010. okt. 15. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg, sikerülni fog :)
2010. okt. 15. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!