Nappali tagozatos OKJ képzésre járok,21 éves vagyok és nem irhatok magamnak igazolást, csak a SZÜLŐM. Az osztályfőnököm szerint legalább is, ez tényleg igy van?
Figyelt kérdés
Nem értem,nagykorú vagyok és nem tanköteles,nem fogadta el amit én irtam,leorditotta a fejem,hogy csak a szülő irhat igazolást mivel nappali okj mellett nem lehetek önellátó ,nem tudok dolgozni (szerinte) ,és ebből kifolyólag a szüleim tartanak el (szerinte).2010. okt. 9. 23:24
11/13 anonim válasza:
Hát ez így egy kicsit zavaros lett.
Gondviselőd az szerencsére már nincsen (mivel nem vagy kiskorú és nem vagy cselekvőképtelen, gondnokság alá helyezve). Így max. azon tudsz vitatkozni a tanárral, hogy kitől kell igazolást elfogadnia. Példa: a melóhelyen is el kell fogadniuk minden hivatalos igazolást, max fizetést nem kapsz arra az időre. Pl Volán: hogy nem ment a busz; Bíróság, ANTSZ: hogy beidéztek és kötelező volt megjelenned, stb. Te magad persze nem írhatsz, nem vagy hivatal.
De a tanár nem tanult jogot, így nem ismeri a jogképesség, gondviselő, stb. fogalmát, és már csak azért sem fogja hagyni, hogy megmagyarázd, így jobban jársz anyukáddal, ha annyira szeretné...
(A Logika halála a hülyeséggel szemben...) :)
12/13 anonim válasza:
Nincsen papírod arról, hogy arra az időre kaptál időpontot az okmányirodába? Az végül is igazolás arról, hogy hol voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!