Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nappali tagozatos OKJ képzésre...

Nappali tagozatos OKJ képzésre járok,21 éves vagyok és nem irhatok magamnak igazolást, csak a SZÜLŐM. Az osztályfőnököm szerint legalább is, ez tényleg igy van?

Figyelt kérdés
Nem értem,nagykorú vagyok és nem tanköteles,nem fogadta el amit én irtam,leorditotta a fejem,hogy csak a szülő irhat igazolást mivel nappali okj mellett nem lehetek önellátó ,nem tudok dolgozni (szerinte) ,és ebből kifolyólag a szüleim tartanak el (szerinte).
2010. okt. 9. 23:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát ez így egy kicsit zavaros lett.

Gondviselőd az szerencsére már nincsen (mivel nem vagy kiskorú és nem vagy cselekvőképtelen, gondnokság alá helyezve). Így max. azon tudsz vitatkozni a tanárral, hogy kitől kell igazolást elfogadnia. Példa: a melóhelyen is el kell fogadniuk minden hivatalos igazolást, max fizetést nem kapsz arra az időre. Pl Volán: hogy nem ment a busz; Bíróság, ANTSZ: hogy beidéztek és kötelező volt megjelenned, stb. Te magad persze nem írhatsz, nem vagy hivatal.

De a tanár nem tanult jogot, így nem ismeri a jogképesség, gondviselő, stb. fogalmát, és már csak azért sem fogja hagyni, hogy megmagyarázd, így jobban jársz anyukáddal, ha annyira szeretné...

(A Logika halála a hülyeséggel szemben...) :)

2010. okt. 10. 00:23
 12/13 anonim ***** válasza:
Nincsen papírod arról, hogy arra az időre kaptál időpontot az okmányirodába? Az végül is igazolás arról, hogy hol voltál.
2010. okt. 10. 00:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Jobb, ha anyukád megírja
2016. márc. 25. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!