Ennyire gáz lenne, ha etikát választottam a matek mellé?
Figyelt kérdés
Tanárira jelentkeztem, de a matekon kívül még az etika, ami érdekel. Állítólag nem is olyan húzós. De van, aki szerint ez csak egy alibi szak, s nagyon gáz. Én úgy vagyok vele, ha a matekkal lesz épp elég dolgom, s akkor inkább arra menjen az energiám, ha már egyszakos képzés nincs. Tudom a határaimat, nekem húzós lenne még egy ugyanolyan nehézségű tárgy, mint a matek. Lehet, hogy ez egy rossz hozzáállás, vállalom.2023. ápr. 30. 18:17
1/12 anonim válasza:
Logikusan érvelsz. Jó választás volt a matek. :-)
3/12 anonim válasza:
Már miért lenne gáz vagy alibi szak az etika? Kötelező tárgy az 5-8. osztályban mindazoknak a tanulóknak, akik hittanra nem iratkoznak be.
4/12 anonim válasza:
Már az is gáz hogy valaki tanárnak megy 2023-ban. Épp emiatt nem lesz sosem normális bérük mert akármilyen rosszak az életkörülmények a birkák mindig tömegével választják ezt a pályát.
5/12 anonim válasza:
Matek különórákra mindig szükség lesz, szóval a kérdező akár még jól is kereshet a közoktatáson kívüli vállalkozással vagy magániskolákban.
Szerintem jó döntés az etika, de nem hiszem, hogy annyira könnyű lesz, mint gondolod. :)
6/12 A kérdező kommentje:
5. Azt nem tudom, hogy mennyire könnyű, csak ahogy hallottam, azért relatíve könnyebb szak.
2023. ápr. 30. 18:57
7/12 anonim válasza:
#4: Még hogy tömegével választanák a tanári pályát? A keretszámok a legjobb egyetemeken sem telnek be! A 90-es években kétszeres túljelentkezés mellett évente 100 fővel indult az ELTE-n a matematika-fizika tanárszak, tavaly 7 főt vettek fel ugyanott erre a szakpárra. Már most is óriási tanárhiány van az országban. Egyre több az olyan iskola, ahol az órák egy részét jobb híján hosszú évek óta nem szakos tanárok tartják, mert hiába hirdetik meg az állásokat, a kutya sem jelentkezik.
8/12 A kérdező kommentje:
A PTE-n az idei évfolyamon 120-130 körüli a tanárszakosok létszáma. S a PTE nem kis egyetem. Tényleg gáz a helyzet. ☹️
2023. ápr. 30. 19:12
9/12 anonim válasza:
Egyaltalan nem gaz. Engem meg a matek es a drama erdekel, es amig ilyen szakpar nem letezik - marpedig jelenleg nem -, addig nem jelentkezem osztatlan tanarkepzesre. Lehet hogy sosem lesz ilyen szakpar, de az is lehet, hogy lesz 5-10-20 ev mulva. Mindenesetre en varok.
10/12 anonim válasza:
4. Olyan ostoba, vagy, hogy bégethetnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!