Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám meggyőzni az...

Hogy tudnám meggyőzni az ismerősöm hogy tanuljon?

Figyelt kérdés
A szitu a következő. Van 1 srác aki 21 éves és 8 általánosa van. Nincs káros szenvedélye, dolgozik is 1 gyárban és amúgy nagyon normális, jófej. A középsulit elkezdte de nem fejezte be. Hogyan tudnám meggyőzni hogy legalább az érettségit szerezze meg aztán meg valami szakmát gyorstalpalón? Neki akarok jót. Nem munka kerülő a srác de friss diplomásként látom hogy mennyire nehéz manapság jó állást találni akár diplomával is. Ő meg ott áll 8 általánossal. Hiába mondtam neki hogy tanuljon mert később nagyon bánni fogja hogy nem tette meg nem hatotta meg. Tudom,hogy kb modernkori rabszolga lesz a 8 általánossal de vagy nem érti még vagy nem érdekli. Hogyan tudnám meggyőzni? Hogy az ő érdeke lenne.. Neki akarok segíteni de nem tudom hogyan. Azt is mondtam neki hogy élete végéig gyárba akar robotolni majd?! De erre se mondott semmit. Bármilyen ötletet szívesen fogadok

2023. ápr. 29. 22:00
 1/8 anonim ***** válasza:
22%
Tudom miről írsz manipuláld a viselkedését hogy végezze el az iskolát. Youtube-on sok videó van a mikéntjéről!
2023. ápr. 29. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
értem, tehát tetszik neked a srác, de ha még érettségije sincs, végleg nem viheted haza, mint jó családból való értelmiségi kislány, ezért most alaposan meg kell őt változtatnod, hogy beleilljen a világképedbe. valószínűleg nem mond semmit, mert már nagyon elege van belőled, hogy belepofázol a dolgába. felnőtt ember, el tudja dönteni, mikor mit akar csinálni, neked meg ha nem kell érettségi nélkül, ne kelljen érettségivel se.
2023. ápr. 29. 22:39
 3/8 A kérdező kommentje:
2-esnek üzenem hogy srác vagyok én is :D tehát eléggé besültél.
2023. ápr. 29. 22:48
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

Miért akarsz beleavatkozni az életébe? Én ismerek olyat, aki boldogan leélte az életét 8 általánossal és ráadásul sokkal többet is keresett, mint jó pár diplomás ismerősöm. Ha ő a mostani helyzetével elégedett, akkor tök fölösleges érettségiznie, csak azért, hogy legyen egy papírja, amire nincs szüksége. Amúgy meg egy érettségit lerakni nem nagy kunszt, ha később mégis szüksége lesz rá, akkor majd megcsinálja, de ez had legyen már az ő döntése.

Annak segíts, aki kéri, az ismerősöd a leírás alapján nincs rászorulva a "segítségedre".

2023. ápr. 29. 23:17
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
4nem értek egyet , már rég nem lehet elleni 8 általánossal.(szerintem)
2023. ápr. 29. 23:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Pedig hidd el, hogy simán el lehet boldogulni érettségi nélkül is. Nyilván nem egy számítógép mögött fog 8 órát ücsörögni, hanem fizikai munkát kell végeznie, de ha ez az illetőnek nem probléma..

Ha még esetleg németül is tud, akkor pedig Ausztriában az itthoni érettségis fizetés sokszorosát meg fogja keresni.

De még ha nem is így lenne, akkor sincs senkinek joga ahhoz, hogy manipulálja a másikat és ezzel befolyásolja az életét.

2023. ápr. 30. 00:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Beszéltél vele - nem akarja. Miből gondolod, hogy van valami titkos praktika, ami a hozzáállását megváltoztatja? Te elmondtad neki az érveidet, őneki meg más szempontjai vannak, amiket te nem tudsz.
2023. ápr. 30. 08:42
 8/8 anonim ***** válasza:
30%

Ha nem vevő rá, akkor hagyjad kérdező. Én is találkoztam nem egy hasonló emberrel, aki egyszerűen nem akarta megfogadni a tanácsokat, mert "nem vagyok képes rá", "jó ez így", "nekem már úgyis mindegy". Azon kívül, hogy felbosszantottak engem ezekkel a válaszokkal, nem sokat értek el. Hiába érveltem nekik én is, hogy legalább próbáljon meg jobb lenni, igyekezni egy-két dologban, mert meg van rá a képességük.

Sajnálatos dolog, de rajtuk maximum egy pszichológus segítene, aki feltornázná az önbizalmukat, jobb belátásra térítené őket, de nyilván ez nem lehetséges, mert ők sem akarják ezt.

Ha egyszerűen nem akarja, akkor sajnos ez van. Nem mindenki vevő a változásra. Az is lehet, hogy ezt élvezi, mert valamiért a középiskolát is ott hagyta, egyszerű munkát akart. Sok oka lehet kérdező, de a makacs embereken nem lehet segíteni, ha ők sem akarják.

2023. ápr. 30. 09:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!