Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanárszakok közül melyek...

Tanárszakok közül melyek azok, ahol kisebb a lemorzsolódás?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiság. De amit hallottam, hogy egy földrajz-testnevelés szakon kisebb a lemorzsolódás arányaiban, mint egy történelem-nyelv szakon, vagy egy fizika-kémia szakon.
2023. ápr. 15. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Mindenhol nagyon magas, de talán a nyelvek, művészetek, testnevelés terén picit kisebb, mert ezekkel több a lehetőség a (köz)oktatáson kívül is, fordítás, turizmus, magániskola, edző stb. Nyilván a reál szakokkal is sokfelé lehet menni, de ott elég sokan nem tudják teljesíteni az anyagot, könnyebbre számítanak, azt hiszik, elég csak a középiskolait tudni. Magyarral, történelemmel is elvéreznek sokan, mert embertelen mennyiségű az olvasnivaló, beadandó.
2023. ápr. 15. 17:00
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Hittanár szakon én még nem láttam bukást.
2023. ápr. 15. 17:04
 3/9 A kérdező kommentje:
Föcin is viszonylag alacsony az arány. Tesóm jár föci tanárira, de ahogy mutatta, hogy mit tanulnak, nem sokkal nehezebb az anyag a középiskolainál. A törisek tényleg szívnak.
2023. ápr. 15. 17:18
 4/9 A kérdező kommentje:
S mi lenne a megoldás szerintetek?
2023. ápr. 15. 21:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Töri-angol szakpáramon 75 % volt a lemorzsolódás.
2023. ápr. 15. 22:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Hat nem tudom milyen egyetemre jár, nálunk pont hogy a föcisek szívtak, állandóan amiket mutogattak hogy miket kell tanulniuk elég komoly. Én már a vége felé járok, kb. 20%-unk lesz tanár. Bár felsőbb évesek közül is tudok egy-két embert aki egy évig tanított aztán keresett mást.
2023. ápr. 19. 13:09
 7/9 A kérdező kommentje:
6. PTE
2023. ápr. 19. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Muvelodesszervezo szakon hány % bukik?
2024. máj. 21. 21:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Így több, mint egy évvel. Beszéltem egy pár tanárissal, elmondásuk szerint egyetemfüggő is a dolog. Sokkal jobban szívóznak egy ELTE-n, PTE-n, stb., mint pl. egy Eszterházy, vagy épp egy Nyíregyházi Főiskolán. Nem tudom, hogy igazuk lehet-e.

8-as. Erre nem tudok válaszolni.

2024. jún. 6. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!