Van ötletetek milyen esszék varhatoak idén a közép tori érettségin?
Figyelt kérdés
Nyilvan tanulok. De nézegettem 2017tol esszeket (előtte ugye még 3at kellett írni és választani) es néztem hogy például az ENSZt nagyon szeretik rövid esszenel kérdezni és mar régen is volt, illetve 2020ban volt az 56os forradalom, 22ben a Kádár korszak, ezek így egymás után vannak, szerintetek mennyi esélye van hogy idén berakjak a rendszerváltást? Csak reménykedni tudok hogy nem az okorbol kerdeznek2023. ápr. 8. 15:09
11/14 A kérdező kommentje:
Amugy a reformkor nem 1825ben kezdődött? Mert akkor lehet a nem pontos dátum miatt nincs olyan nagy jelentősége
2023. ápr. 11. 21:15
12/14 anonim válasza:
Középszint a rigómezei csata, de esszé formájában nem kérik számon.
Csaták közül a Muhi, Mohácsi, Rákóczi sz, 48-49, világháborúk, 56-os forradalomra kell ráfeküdni. Hogy érted, hogy a nem pontos dátum miatt nincs nagy jelentősége? Mert a Reformkort is szeretik betenni vizsgakérdésnek.
13/14 A kérdező kommentje:
Ahh köszi, azt hittem esszebe is benne lehet.
Hat úgy, hogy írtad hogy ezek pontos evszammal ezelőtt voltak (200, 175 eve) es emiatt több az esélye, mint hogy Petőfi 200 éve született
2023. ápr. 11. 21:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!