Milyen tippeket adnátok a közép töri érettségihez hogy 80% feletti eredményt érjek el? Mennyire kivitelezhető a dolog?
Középszintem nem kell olyan sok lexikális tudás. Szerintem a forráselemzést gyakorold, csinálj minél több korábbi érettségit, mert nagyon sok téma ismétlődik és a feladatok megoldása közben jobban megmaradnak a válszok, illetve tudd használni az atlaszt, mert az nagyon sokat segít. Persze szóbelire majd meg kell tanulni a tételeket, de írásbelire nem kell bemagolni az összes tankönyvet.
Én 5. osztály óta utáltam a törit, gyűlölök magolni és egyszerűen nem láttam értelmét annak, hogy egy-egy témazáróra 2 oldalnyi évszámot meg nevet meg kellett tanulni. Általában nem is erre pazaroltam az időmet és ebből kifolyólag a dolgozataimra mindig hármas-négyes osztályzatot kaptam. Érettségin viszont nem ezt kérik számon és emiatt én is simán 80% fölötti eredményt értem el, pedig tényleg csak annyit készültem rá, hogy feladatokat oldogattam és megnéztem azokat az esszé témaköröket, amiket szeretnek kérdezni.
Meg kell tanulni a táblázatban lévő leckéket, meg néhányszor átismételni. A fontosabb évszámokat jegyezd meg. Én végig tanultam a történelmet rendszeresen a gimnáziumban, aztán az érettségire meg elolvastam a vonatkozó témaköröket és írtam egy 95%-ot. A történelmet alapvetően nem kell magolni, ha érdekel. Ez nem vers, nem kell szó szerint fújni, csak tud a lényeget.
Vannak egyébként ilyen felkészítő könyvek is, azok is jók.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!