Történelem: Melyik oktató filmsorozat \ személy lehetett akit a történelem órákon láttunk gimnáziumban? - Mosolygós, szimpatikus arcú és kellemes hangú
Visszaemlékszem egy történelem oktató filmsorozatra a gimnáziumi időkből (kb. 10 éve), ahol egy: Mosolygós, szimpatikus arcú és kellemes hangú (45-50 év körüli lehetett, de fiatalos arcú) férfi tartott oktatást a történelem különböző részeiről.
Ezt az oktató filmet szeretném megtalálni az interneten.
Egy film vagy egy sorozat?
Magyar történelem?
A háttérben fekete alapon fehér hímzett minták rajzolódtak ki?
Sorozat.
Igen, magyar történelem. És magyarul is beszélt az illető.
Arra nem emlékszem, de időnként vagy rendszeresen valamilyen minták mozogtak (talán lassan, komótosan) a háttérben.
Magyarország története sorozat
https://www.youtube.com/watch?v=fkG5ne88U_k&list=PL3078A9E84..
Emberlelkű földeken
Sétál gyöngy tekintetem
Titkos madárral sűrűbe száll
Ha érthetnélek süllyedő
Ólomszívű múlt idő
Elmondanád, hogy van hazám
A műsorvezető sajnos már nem él:
Ezen a Földön.
Én a Bibliában hiszek, és a lelkiismeret is azt mondja, hogy van létezés a halál után. Mennyország vagy Pokol attól függően, hogy Isten kegyelmét Jézusban elfogadta-e az ember, mert más út nincs. Tehát abban hiszek, hogy ezekben a másodpercekben is létezik az egyik helyen.
Ha a Mennyországba került, akkor nem sajnos, hogy meghalt, hanem nagyon is örvendezni kell rajta, mert nem az örök szenvedés helyére, hanem az örök öröm helyére juttatta magát. Ha tehát a Mennyországba került, akkor nagyon is jó volt számára a halál.
Ha viszont nem a Mennyországba került, akkor JAJJ neki, mert véget nem érő szenvedésben van része, mert meghazudtolta Isten szentségét és nem hagyta, hogy Jézus megváltsa őt a bűnei következményétől, az örök bűnhődéstől, az örök szenvedéstől.
Akkoriban számomra nagyon szimpatikus volt ez az ember a szép arca és a kellemes hangja miatt. De ezek nem viszik be őt a Mennybe, sem nem csökkentik a büntetését a Kárhozatban (ha oda jutott), mert ezek adottságok voltak, amiket Istentől kapott. Isten alkotta őt ilyen szimpatikussá. Én nem kívánom őt betuszkolni a kapott adottságai miatt utólsgosan a Mennybe, ha nem oda került volna, mert tisztában vagyok azzal, és el is fogadom, hogy Isten nem azt nézi, ami a szem előtt van, hanem azt nézi, ami a szívben van.
Egyedül az a kérdés, hogy Jézussal szemben milyen döntést hozott ezen a Földön. Én nem ismertem őt, nem tudom, hogy hová került, de Isten igazságos, akármelyik helyre is került.
Megtérésem óta így látom a halált és jó érzés, hogy Már nem kell aggódnom a halált illetően, mint annak előtte, mert meggyőződésem, hogy meg vagyok mentve az örök szenvedés helyétől, a Kárhozattól Jézus váltsághalála miatt.
Arra buzdítlak azért téged, hogy te is keresd a lelked nyugalmát, sőt ne csak te, hanem az is, aki majd akár 30 év múlva (2053-ban vagy ezek után) olvassa ezt a hozzászólást - ha egyáltalán létezni fog ez a weboldal és a világ is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!