Egy BA és egy MA diploma most egynek számít, vagy kettőnek?
Az MA diploma nem írja felül a BA diplomát, hanem ráépül. Helyesen azt lehet mondani, hogy van egy alap- és egy mesterdiplomája, de abban igazad van, hogy ha ugyanabból van a kettő, akkor valóban teljesen felesleges a BA-t megemlíteni, hiszen előfeltétele volt az MA-nak. Azt se mondjuk, hogy “két iskolám van: 8 általános és érettségi”, mert aki érettségizett, az tuttira kijárta a 8 általánost.
Az egész vita amúgy teljesen értelmetlen. Az onkológus szakorvosnak is csak 1 diplomája van meg egy orvosi szakképzése, pedig összesen 9 évig minimum tanult érte és doktori címe is van.
Nekem van 2 darab osztatlan MA diplomám, amelyeket egymással párhuzamosan csináltam. Így ez a kettő is csak kettőnek számít, mint a haverod BA+MA-ja, pedig nekem mindkettő mesterdiploma ÉS összesen 10 évet tanultam értük, a haverod meg fele ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!