Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Való nekem egyáltalán ez a szak?

Való nekem egyáltalán ez a szak?

Figyelt kérdés
Most nem írom, melyik egyetemnek a földrajz tanári szakára járok, de baromira megizzaszt a meteorológia nevű tárgy. Minden más megy, ellenben ezzel. Tömény fizika az egész, s olyan követelményt állítottak fel, hogy csak lesek. Tudom, egyetem, de nagyon durva, s nem csak ez a tárgy van, amivel foglalkozni kell. :(
2023. márc. 28. 20:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak egy tárgy. Megcsinálod, és kész.
2023. márc. 28. 20:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden egyetemen, minden szakon lesz olyan tárgy, amitől vért fog izzadni. Én is geográfus vagyok, talán ugyanott tanultam, ahol te. A végére jöttem rá, hogy nagyon terjedelmes és én úgyis csak egy területével fogok mélyebben foglalkozni, nem kell mindenből a kitűnőre hajtani. Én MSc-n sírok, nem is tanulunk, csak kutatunk. Van egy félévben 16 tárgy, minden gyakorlat (vagyis a bejárást kötelezővé tették), de úgy, hogy hétfő reggel 8-tól péntek délután 4-ig órám van. Minden nap reggel 8-tól este 6-ig, pénteken csak 4-ig. Minden órán csak beadandó. 10-40 oldal, egyik hétről a másikra kérik. Közben dolgozzam fel hozzá a 80 oldalas angol szakszövegeket. Egy tárgy van, amiből tényleg csak tanulni kell. De ez embertelen. Aludni sincs idő.
2023. márc. 28. 21:10
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem titok igazából. PTE.
2023. márc. 28. 21:27
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Én nem.
2023. márc. 28. 22:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy tárgy miatt nem hagyunk ott egyetemet, ha a többi megy. Hajrá, hétvégén és esténként gyakorolj és tanulj. Jó érzés lesz, hogy nem adtad fel. Mondjuk jól fizető munkát nem fogsz kapni a végén, de most ne ezen gondolkozz :D
2023. márc. 29. 09:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Alapvetően lennék tanár, de nyilván vannak hullámvölgyek...
2023. márc. 29. 14:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Tanárként diplomáztam 2019-ben, két évet voltam tanár. Most többet keresek, mint a tanári bértábla jobb sarka (tehát a kutatótanár nyugdíj előtt). Hidd el, nem éri meg, főleg, ha az elején vagy. (Ja, és nem azzal a tudással keresek pénzt, amit az egyetemen szereztem)
2023. márc. 29. 14:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam a mérnökin is. Na, de ha egy meteorológia is kifog rajtam... 😂
2023. márc. 29. 15:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Semmi összefüggés nincs. Motiváció a lényeg, semmi más.
2023. márc. 29. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!