Az érettségi valóban csak egy vicc?
Az bukik meg, aki el se megy az érettségire vagy elmegy de direkt nem válaszol semmire.
Illetve aki soha nem tanul semmit és az évközbeni felelések és dolgozatok is egyesek lesznek neki, az már hamarabb kibukik a suliból.
De aki végig ilyen kegyelemkettesekkel valahogy átmegy minden évben, annak érettségin is ugyanúgy meglesz a kegyelemkettes legalább.
Tényleg nem kell rajta idegeskedni. Persze ha színötösre szeretnél érettségizni, akkor tedd oda magad.
Másfelől én gimi végére amennyira motiváció híján voltam, hogy alig készültem valamit mind az írásbelire, mind a szóbelire és átlag 4-es lett az érettségim.
Én 11.-ben csináltam emelt angolt, abból viszont rendesen készültem. Szóval az emeltekre természetesen kell készülni.
A középszintű érettségihez kb csak szövegértés és függvénytábla/atlasz ismeret kell. Ha kicsit figyeltél órán, esetleg előtte megnézel pár korábbi érettségit, akkor az ötöst is lazán össze lehet szedni.
Az emelt valóban kicsit nehezebb, de az se annyira, mint ahogy a tanárok beállítják.
Simán menni fog, csak ne parázz rá.
Én 3-4 tanuló vagyok, magyar 4, angol 3-4, matek 3-4 között, fizika 5, töri 3.
Nekem matek 60% a cél, fizika emelten 50%. Mérnökire készülök.
Matek kb 60%, fizika emeltnél tavalyi feleletválasztós 75% lett 2021-es 40... Arra még tanulni kell.
Többi nem érdekel, azokból 60 fix meglesz, kivéve a töri, de ott feljavítom szóbelivel.
Tanulni kell rá, nem vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!