Most megyek jövőhéten kedden a Szent István Gimnázium (XIV. ker) szóbeli felvételijére. Milyen ott a szóbeli? Nehezek? Hallottam, hogy több mint másfélórás az egész. Tudtok tippeket adni? Meg aki átélte már el tudja mesélni milyen volt?
Tudom, hogy már késő, de a jövőre vonatkozóan írok, én oda járok, segítettem is a szóbelinél. Tényleg elég hosszú, de csak játékos feladatok vannak, eloszor közös gyülekező van a szülőkkel, ami idén a könyvtárban volt, de ez változó, majd a diákok elmennek a termékbe, ahol a tényleges szóbeli van, külön teremben a magyar és a matek. A csak a osztályba jelentkezőknek nem feltétlen kell magyarból szóbelizniük, de ez is változik. A magyar szóbelin van pl. Scrabble, legózás, egy nagyon kevés helyesírás, sztori kocka, valamint beszélgetés az ottani diákokkal. Matek szóbelin szintén játékos feladatok. Ezen kívül van beszélgetés az osztályfőnökkel: ki vagy, mik a hobbiaid, miért akarsz idejarni, mi akarsz lenni ha nagy leszel stb.
Én nagyon élveztem a saját szóbelimet, imádok ide járni, úgyhogy mindenkinek ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!