Hová lehet panaszt tenni, panasz levelet írni, ha ez egyáltalán lehetséges?
Sajnos egy olyan munkahelyen dolgozom (iskola), ahol folyamatosan megaláznak. Nem szeretném részletezni. Gondoltam rá, hogy feljelentést teszek, de a kollégáim, hiába jóban vagyunk, nem fognak tanúskodni a történtekről, mert ők is félnek, ha gáz van, mindenki a saját bőrét menti, nem állnak ki másokért.
Honnan tudnék segítséget kérni? Arra is gondoltam, hogy valahol (akár külföldre) írnék valahová, valamilyen szervezetnek, mert Magyarországon.... Tudna valaki valamit tanácsolni? Köszönöm!
Azzal ha panaszt teszel szerintem neked csak rosszabb lesz a helyed, én abban a pillanatban mondanék fel, ha valaki kicsit is felemelné rám a hangját vagy úgy szólna hozzám, nem hogy ha megaláznának.
Nincs olyan munkahely és fizetés amiért megéri elviselni az ilyet.
Felvételeket készíthetsz a megalázásokról, azzal mehetsz bíróságra.
Tudom, milyen szar érzés. Az én édesanyám is iskolában dolgozik, takarító. Ő az egyetlen, aki tényleg mindent tisztességesen megcsinál, ráadásul az ő területe a legnagyobb, mégis mindig rá mondják, hogy ő a legretkesebb, nem végzi el a munkáját. Egy időben hetente kapott az igazgatótól írásbeli megrovásokat (aztán kiderült, hogy ilyet a KLIK engedélye nélkül nem is osztogathatna...). Ezek azért vannak, mert az igazgatónak igénye van a besúgásra meg a nyalásra, és anyám egyiket sem csinálja, mivel ő a munkahelyére dolgozni (vagy legalább is csak szeretne...).
Pedig amikor tanár volt, ő is amolyan kirekesztett volt a kollégái körében. Akkor teljesen normálisan viselkedett egyébként, engem is tanított, nagyon szerettem. Aztán megválasztották igazgatónak, és onnantól kezdve teljesen kifordult magából. Bár érdekes, hogy nem a korábban őt kirekesztő kollégákat vegzálja, hanem azokat, akik normálisan viselkedtek vele, amikor még tanár volt (mint anyámat).
Nálunk is dilemma volt sokszor, hogy mit lehetne ellene tenni. Itt a válasz az, hogy addig b.szogatnak valakit, amíg magától nem megy el, mert akkor nem kell végkielégítést fizetni, illetve közalkalmazottként nem olyan könnyű bárkit is kirúgni. Szóval anyám már leszarja ezeket a dolgokat; bemegy, dolgozik, hazajön, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!