Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan szoktatok tanulni?

Hogyan szoktatok tanulni?

Figyelt kérdés
Ez eléggé hükye kérdésnek tűnhet elsőre, de idén kezdtem az egyetemet, középsuliban viszont szinte egyáltalán nem tanultam, így azon kaptam magam, hogy úgy vagyok egyetemen, hogy fogalmam sincsen, hogyan kéne tanulni. Nektek milyen metódusok, taktikák, tippek válltak be, mikor több oldalt kellett egyik napról a másikra megtanulnotok?
2023. febr. 22. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam van hogy 2 nap alatt kell megtanulni 300-400 oldalt.

Én általában jegyzetet szoktam készíteni, mert a jegyzetkészítés közben is tanulok, meg utána sokkal könnyebb az egyszerűsített változatot megtanulni.

2023. febr. 22. 21:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Elsőhöz csatlakozom, szintén jegyzetelős típus vagyok. Ha van időm, akkor először elolvasom és értelmezem a szöveget pl. témánként vagy fejezetenként, a második olvasás közben pedig már jegyzetelek, és utána csak azt tanulom, amit kiírtam magamnak. Ha sietni kell, akkor értelemszerűen az első olvasás kimarad.
2023. febr. 22. 21:28
 3/7 anonim válasza:
100%
Hát és legtöbbször úgy szoktam hogy mutogatva,elképzelve a dolgot vagy lerajzolom saját elképzelésem szerint (pl egyrétegű laphám-egy 1es és egy lap vagy háború-pálcikaemberek kardokkal) ha ez így érthető😅. Az sem mindeggy hogy érdekel-e. Pl törit nagyon nehezen tanulom, csak zanzával megy viszont a szakmait (középsuli) vagy a magyart könyebben tanulom. Ülj le, olvasd el és értelmezd utánna rajzolj, képzeld el, írj saját szavaiddal kisvázlatot vagy ilyesmi
2023. febr. 22. 21:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha lehet, tanulj hangosan. Nekem legalábbis jobban rögzülnek a dolgok ha visszahallom őket.
2023. febr. 22. 21:39
 5/7 A kérdező kommentje:
1-es, 2-es, ez milyen szakon vállt be nektek?
2023. febr. 23. 08:16
 6/7 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Pszichológia

2023. febr. 23. 17:40
 7/7 anonim ***** válasza:
59%
Én meg a 2. vagyok, mérnök ismerősöm szavai szerint az enyém "szövegelős" szak 🤣 (BTK)
2023. febr. 23. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!