Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi az érettségi megszerzésének...

Mi az érettségi megszerzésének a menete?

Figyelt kérdés
9. Osztály után kikerültem Németországba, viszont most vissza szeretnék menni, 5 év után. Nem szeretnék éveket tanulni ha nem muszáj mert szerintem max fél év otthoni felkészülés elég is lenne. Van olyan hogy egyszerűen csak jelentkezek egy vizsgára és mehetek, vagy muszáj beülni valamilyen formában?
2023. febr. 21. 21:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell lennie a 12 osztályodnak, anélkül nem mehetsz érettségire. Ha megvan, akkor akkor jelentkezel, amikor akarsz (már úgy, hogy nyitott ez a lehetőség).

Ha Németországban végeztél osztályokat, akkor azt is be lehet számíttatni.

2023. febr. 21. 21:38
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Egyébként ez egy olyan buta rendszer. Ha már valaki elmúlt 18, miért nem mindegy, hogy hány osztályt végzett? Egy felnőtt ember hadd mondhassa már, hogy ő semmiből is megy érettségizni, ha szeretne, miért kell tizenévesként kezelve iskolába járatni? Xd
2023. febr. 21. 22:03
 3/9 anonim ***** válasza:
26%

#2, erre már én is gondoltam.

Miért függ attól az érettségi, hogy hány évet rohadsz az iskolapadban...

2023. febr. 21. 22:05
 4/9 anonim ***** válasza:
18%
Legegyszerűbb ha megveszed, ebben az országban pénzért bármit megkaphatsz
2023. febr. 21. 23:54
 5/9 anonim válasza:
25%
Azért kell teljesítened 12 osztályt, mert valójában az érettségi egy "összefoglaló". Az érettségi feladatok kb. 10%-át fedik le az egész gimis anyagnak. Illetve kötelezően csak 4 tárgyból kell vizsgázni a sikeres érettségiért, de több tárgy van gimiben, ami ugyanannyira alapműveltség része, mint a biológia, földrajz stb...
2023. febr. 22. 00:26
 6/9 NTBS ***** válasza:
56%
Teljesíted a 12. Osztályt és azután vagy érettségire bocsátható.
2023. febr. 22. 05:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Lehet butaság, de azt olvastam egy szakmunkás bizonyítvány elég a vizsgához. Ez igaz?
2023. febr. 22. 06:01
 8/9 anonim válasza:
100%
Hogy lenne már igaz?? Estin vagy levelezőn le kell tenni hogy meg legyen a 12 osztály és kész. Most gondolj bele hiába mennél te érettségire jelenleg mert úgyis megbuknál. Nem kiskaput kell keresni, mert itt olyan nincs.
2023. febr. 22. 11:57
 9/9 anonim válasza:
100%
Beiratkozol és ott abban az iskolában fogsz érettségit is tenni. Estin hetente kétszer kell menni, levelezőn csak heti egyszer. Régen így volt legalábbis.
2023. febr. 22. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!