Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egyetemre főiskolára...

Milyen egyetemre főiskolára egyébre érdemes mennem érettségi után az emberi sorsok érdekelnek. Nem is jól fogalmazok, az emberi élet utak. Itt most nem kiemelkedő emberekre zsenikre bármire gondolok hanem mindenkire.?

Figyelt kérdés

Zsenikre is és sikeres emberekre is politikusoktól kezdve A legutolsó szakmunkás ig

mindenkinek az életútja érdekel hogy onnantól indult és miken ment keresztül És hova jutott És mi sikerült és mi nem És igazából nem magyarázni próbálom a különbséget hanem csak dokumentálni hogy milyen variáció

voltak a gyakorlatban persze ebből bármi kisülhet. Ami annyira nem érdekel a bűnözők de végül is az ő életútjuk is része ennek az egésznek. Inkább az érdekel aki boldogulni akar és aztán tud vagy nem tud.

2023. febr. 19. 13:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Pszichológia (sok helyen van)
2023. febr. 19. 13:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Azt hallottam hogy az a legnehezebb. Sajnos nincsenek kiemelkedő képességeim ezért akarnám inkább dokumentálni mint magyarázni.

Leginkább Kodály Zoltán népdal gyűjtési munkájához hasonlóra tudok gondolni.

Járni az országot és aki együttműködik annak fel jegyzetelni a sorsát és így létrejönne egy hatalmas anyag amit aztán aki nálam sokkal jobban hozzáértő íróasztal mellett akar kutatni az megtehesse.

2023. febr. 19. 13:38
 3/11 anonim ***** válasza:
46%
Azt nem tudom hol lehet tanulni, de újságíró is lehetnél
2023. febr. 19. 13:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy olyan tanulmányok valók neked, mint a szociológia, etnográfia, kulturális antropológia stb. Ezekben van terepmunka, amelynek során dokumentálod az emberek életútját, emlékeit, interjúkat készítesz, ilyesmi.
2023. febr. 19. 13:54
 5/11 A kérdező kommentje:

De ezek egyetemi szakok vagy vagy mik?

Az alap az hogy az érettségivel jogom van felvételizni egyetemre de szinte semmit se tudok a témáról csak annyit hogy érdekel.

Az újságíróság nekem egy nagyon negatív felhanggal bír Persze lehet hogy csak túl érzékeny vagyok.

Ők szerintem szenzációt hajhásznak.

Meg ugye ha írnak egy cikket az nem az övék lesz és nem is lesz egy gyűjtemény De ha esetleg össze is gyűjtik szinte mindegyik cikk valami érdekes lesz.

De engem olyasmi érdekel hogy például Józsi bácsi a Tsz ben dolgozott élete végéig.

Pista bácsi azonban elutazott fiatalkorában Budapestre és elvégzett egy szakmát.

Doktor Rácz István velük járt egy iskolába való ő egyetemi docens szintig vitte.

És akkor ezt bővebben. Igazából egy gyűjteményről van szó amiben vannak unalmas Meg érdekes életutak is nincsen kiemelve az hogy valaki paraszti sors helyett doktor lett hanem csak az egyik a sokból az ő sorsa

2023. febr. 19. 14:25
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Egészen pontosan te mit akarsz? Mert az, hogy Józsi bácsi honnan hova jutott, az egy dolog. Te ebből hogyan szeretnél megélni? Hogy csinálnál lóvét ebből? Önéletrajzíró akarsz lenni, aki önéletrajzi könyveket ír Józsi bácsikról vagy mi az elképzelés?
2023. febr. 19. 15:13
 7/11 A kérdező kommentje:
Ösztöndíjjal
2023. febr. 19. 15:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Szociológia esetleg speciális kutatási területtel
2023. febr. 19. 15:22
 9/11 A kérdező kommentje:

És a szociológia az milyen szakokkal vehető fel?

Nem hangzik olyan ijesztőnek mint a pszichológia.

2023. febr. 19. 16:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Pedig a szociológia az tömény statisztika XD sokkal ijesztőbb, mint a pszichológia.
2023. márc. 11. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!