Melyik egyetem, melyik szakára jelentkeztetek?
Én az ATE-kutató zoológust jelöltem meg.
Nagyon régóta teszett ez az irány, de korábban itthon nem volt rá lehetőség, hogy rögtön ezt tanulhassam. Először el kellett volna végezni egy biológia alapszakot, aztán biológus mestert és utána lehetett volna zoológia irányába szakosodni. Engem a biosz többi része nem igazán érdekel, így ez eddig nagyon visszatartott. Pont idén döntöttem el, hogy mégis belevágok, mert jelenleg olyan szakon tanulok amit a környezetem erőltetett és a kezdetektől fogva utáltam. Erre decemberben láttam ezt az új lehetőséget és annyira sorsszerű volt ez az egybeesés, hogy egyértelmű jelnek vettem és most van itt az én időm.
Pontokkal kapcsolatban van bennem egy kis félsz. Mivel új szak, ezért nem tudok mihez viszonyítani. A korábbi eredményeimmel 410 pont felett vagyok, pont ott, ahol szerintem kb a határ lesz. Úgyhogy az egyik emeltet újraírom és reménykedek, hogy sikerül kicsit javítani. (Eredetileg nem volt tervben, csak januárban kezdtem el rá készülni.)
Azért biztonsági tartaléknak megjelöltem az ELTE-biológiát is. Ott több mint 30 ponttal a tavalyi határ felett vagyok, de most már nagyon bánnám ha "csak" oda vennének fel.
Te kérdező? Hova jelentkeztél?
BME - fizikusmérnök
A fizika a kedvencem, de fizikus nem feltétlenül akarok lenni, a gyakorlati dolgok jobban érdekelnek, a többi mérnöki pedig annyira nem áll közel hozzám. Sokáig a villamosmérnökin gondolkoztam, de végül elengedtem.
A zoológushoz hasonlóan ez is most fog indulni, egyszerűen tökéletes időben hirdették meg. Az angol nyelvű oktatás pedig csak plusz.
Megjelöltem még a fizika szakot a BME-n és a DE-n, de elég magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy felvesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!