Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nyáron van lehetőség kollégium...

Nyáron van lehetőség kollégiumba költözni aktív hallgatói jogviszony nélkül?

Figyelt kérdés

Idén érettségizek, és nyáron Budapesten fogok dolgozni, szeptemberben meg egyetemre tervezek. Azonban egy albérletnek nem látom értelmét 2 hónapra, főleg mert egy igényesebb szoba 80 ezernél indul +rezsi. És nem szeretnek ilyen rövid távra lakást kiadni.

Viszont nyáron nem leszek diák, így tudnék jelentkezni kollégiumba? Nem találtam biztos információt, hátha közületek van valakinek valamilyen ötlete, tapasztalata.

Ha ez lényeges, 19 éves srác vagyok.

Illetve esti tagozatos gimnáziumban érettségizek.

2023. febr. 15. 15:33
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan kollégium, amit nyáron kvázi hostelként üzemeltetnek. De az adott helyet kell megkérdezned, hogy ott van-e.
2023. febr. 15. 15:38
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát erről mindenképp az adott kollégiumot kell megkérdezni.

Nálunk pl Pécsen a tavaszi vizsgaidőszak végén kipaterolnak a kollégiumból és csak augusztus végén lehet újra beköltözni, mert nyáron felújítanak. Akik kérték, azok irreálisan magas áron átköltözhettek egy másik koliba arra a 2 hónapra, de az egy nagyon alja hely, úgyhogy én inkább hazacuccoltam.

Ha máshol is ez a helyzet nyáron, akkor nem hiszem, hogy külsősöket fogadnak, de mindenképp kérdezz rá, veszteni valód nincs.

2023. febr. 15. 16:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!