Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » DE-ÁJK jogász szakon mennyire...

DE-ÁJK jogász szakon mennyire csicskítanak?

Figyelt kérdés
Nagyon kemény? Sokan írták itt korábban. Mesélnétek vmit?

2023. febr. 4. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
Ez egy vidéki egyetem, az élből sokkal könnyebb mint a budapesti. Egyébként ott sem nehéz de sok embernek alacsony az értelmi képessége ezért érzik nehéznek. Én egy született zseni vagyok amit be is detektáltak ezért minden szak könnyű számomra, szerintem ezt a képzést egy laza vasárnap délután alatt elvégezném különösebb erőfeszítés nélkül
2023. febr. 4. 22:45
 2/9 anonim ***** válasza:
98%

Már megint te vagy?

Kérdező az #1 minden jogi válaszra hasonlót ír, ne hallgass rà.

2023. febr. 4. 22:49
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
*kérdésre
2023. febr. 4. 22:50
 4/9 anonim ***** válasza:
11%
büfészak
2023. febr. 4. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
Nem hiszem, hogy nagyon gáz lenne, vannak olyan volt szaktársaim, akik velem kezdtek az ELTE-n, a Római jogon nem jutottak túl, váltottak Debrecenre, ahol első próbálkozva összejött nekik 4-essel. Ettől még persze ez egy osztatlan mesterképzés, sehol sem olyan egyszerű elvégezni.
2023. febr. 5. 00:33
 6/9 NTBS ***** válasza:
61%
Volt barátnő el tudta végezni.
2023. febr. 5. 06:40
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

Hát, azért ezeknek a válaszoknak ne ülj fel. Debrecenben csicskítanak keményen. Én is ezt a szakot végeztem és nagyjából tudom, hogy melyik kar mennyire kemény. Debrecen lehet nem egy ELTE szint, de szórják ki a népet keményen. Nem ajánlom, a jogi diploma nem ér annyit, hogy komolyan megszopasd magad a megszerzésével.

Menj inkább Győrbe vagy a Károlira, ezek egyszerűbbek.

Debrecenről igazából azt kell tudni, hogy ott sok esetben arra megy ki a vizsga direkt, hogy ne nagyon sikerüljön. Van elég sok szigorlat is, ami azt jelenti, hogy az adott tárgy tekintetében több félév anyagából fogsz vizsgázni. Rossz nyelvek szerint ott a főbb tárgyakból ki van adva, hogy csökkentsék a létszámot, magyarul elhúznak, ha kell, ha nem.

Ha alapvetően nem debreceni lakos vagy, akkor nem ajánlom. Nagy eséllyel nem fogsz időben végezni. Mindemellett nem is nagyon éri meg, mert vidéki jogi karként nincs akkora presztízse, ez itt is látszik a válaszokon, pedig nem könnyű, siralmasan nehéz.

Ha mindenáron szivatni akarod magad, akkor inkább ELTE vagy Pázmány. Itt is vért fogsz vizelni, de legalább lesz értelme. Vidéken egyedül a Szegedi kar az, amit tartanak valmire. A többit lenézik.

A jogászok nagyrésze egyébként rang-kórságban szenved két okból:

1. Ő jogász és "doktor"

2.Ő XY egyetem karán végzett ami ezért meg azért jobb mint az összes többi

Tisztelet a kivételnek. Írom ezekt úgy, hogy elvégeztem a jogász szakot, de a jogászok stílusát nem igazán érzem magaménak.

2023. febr. 6. 21:06
 8/9 anonim ***** válasza:
86%

#7. "Debrecenről igazából azt kell tudni, hogy ott sok esetben arra megy ki a vizsga direkt, hogy ne nagyon sikerüljön. Van elég sok szigorlat is..."

Ha jól látom, a jelenlegi tanterv szerint egyetlen szigorlat (alapvizsga) sincs már a debreceni jogászképzésen.

[link]

2023. febr. 7. 00:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Úgyis a tudás számít
2023. febr. 11. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!