DE-ÁJK jogász szakon mennyire csicskítanak?
Már megint te vagy?
Kérdező az #1 minden jogi válaszra hasonlót ír, ne hallgass rà.
Hát, azért ezeknek a válaszoknak ne ülj fel. Debrecenben csicskítanak keményen. Én is ezt a szakot végeztem és nagyjából tudom, hogy melyik kar mennyire kemény. Debrecen lehet nem egy ELTE szint, de szórják ki a népet keményen. Nem ajánlom, a jogi diploma nem ér annyit, hogy komolyan megszopasd magad a megszerzésével.
Menj inkább Győrbe vagy a Károlira, ezek egyszerűbbek.
Debrecenről igazából azt kell tudni, hogy ott sok esetben arra megy ki a vizsga direkt, hogy ne nagyon sikerüljön. Van elég sok szigorlat is, ami azt jelenti, hogy az adott tárgy tekintetében több félév anyagából fogsz vizsgázni. Rossz nyelvek szerint ott a főbb tárgyakból ki van adva, hogy csökkentsék a létszámot, magyarul elhúznak, ha kell, ha nem.
Ha alapvetően nem debreceni lakos vagy, akkor nem ajánlom. Nagy eséllyel nem fogsz időben végezni. Mindemellett nem is nagyon éri meg, mert vidéki jogi karként nincs akkora presztízse, ez itt is látszik a válaszokon, pedig nem könnyű, siralmasan nehéz.
Ha mindenáron szivatni akarod magad, akkor inkább ELTE vagy Pázmány. Itt is vért fogsz vizelni, de legalább lesz értelme. Vidéken egyedül a Szegedi kar az, amit tartanak valmire. A többit lenézik.
A jogászok nagyrésze egyébként rang-kórságban szenved két okból:
1. Ő jogász és "doktor"
2.Ő XY egyetem karán végzett ami ezért meg azért jobb mint az összes többi
Tisztelet a kivételnek. Írom ezekt úgy, hogy elvégeztem a jogász szakot, de a jogászok stílusát nem igazán érzem magaménak.
#7. "Debrecenről igazából azt kell tudni, hogy ott sok esetben arra megy ki a vizsga direkt, hogy ne nagyon sikerüljön. Van elég sok szigorlat is..."
Ha jól látom, a jelenlegi tanterv szerint egyetlen szigorlat (alapvizsga) sincs már a debreceni jogászképzésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!