Harmadszor sem sikerült egy egyetemi tárgy, mi fog történni?
Négyszer vizsgáztam, a tárgyat háromszor vettem fel eddig, tehát nem tudom.
Elte programtervező informatikus analízis II előadás
Úgy érzem ez a tárgy lehetetlen nekem, ha a dékán ad méltányosságot akkor sem biztos hogy következőnek sikerülne, persze mindent megtennék.
ELTE IK Tanlmányi- és Vizsgaszabályzat 15. oldal (19. §):
"(2) El kell bocsátani a hallgatót a szakról, ha
a) egy, a szak képzési tervében szereplő tanegységet - a nyelvi alapvizsga kivételével - háromszori felvétel után sem teljesített;
egy nyelvi alapvizsgát négyszeri felvétel után sem teljesített;
b) egy, a szak képzési tervében szereplő tanegységet a kari szabályzatban egységesen meghatározott számú - legalább négy,
legfeljebb hat - érdemjegyszerzési kísérlettel sem teljesített (eredménytelen teljesítés, lásd ETVSz 46. § (2) bekezdés);"
Továbbá:
"(4) A képesítési követelmény vagy más jogszabály ilyen értelmű előírása esetén a szakról történő elbocsátás együtt jár más szakról
történő elbocsátással.
(1) El kell bocsátani a hallgatót a szakról, amennyiben egy tanegységet hatszori érdemjegyszerzési
kísérlettel sem teljesített.
(2) Az elbocsátott hallgató ugyanarra a szakra csak felvételi eljárás keretében vehető vissza."
Magyarul egy tárgyat maximum háromszor vehetsz fel, és maximum hatszor mehetsz belőle vizsgázni. Ha akár a tárgyfelvételek számával, akár a vizsgaalkalmak számával túlmész ezen a határon, akkor megszüntetik a hallgatói jogviszonyodat, és csak úgy kerülhetsz vissza, ha megint felvételizel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!